Biti ili ne biti za Siti

Dušan Repija
Biti ili ne biti za Siti

Banjaluka - Već u drugom kolu grupe E Lige šampiona fudbaleri Mančester Sitija igraju meč koji umnogome može da odredi njihovu sudbinu u ovom takmičenju.

Protivnik "građanima" je Roma, a prvak Engleske nema pravo na grešku poslije poraza u prvom kolu od Bajerna.

- Za nas je meč sa Romom odlučujući. Italijani su dobili u prvom kolu, a mi smo izgubili, tako da su nam bodovi prijeko potrebni. Očekujem tešku utakmicu, ne smijemo da kiksnemo kod kuće - rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Roma je počela sezonu kao iz snova. Pet mečeva i pet pobjeda u Seriji A uz gol razliku 9:1, kao i visoka pobjeda u prvom kolu Lige šampiona protiv CSKA (5:1) daju pravo treneru Rudiju Garsiji da se nada dobrom rezultatu.

- Naši domaćini biće pod velikim pritiskom zbog poraza u prvom kolu protiv Bajerna, a mi imamo nešto komotniju situaciju. Igramo dobro, puni smo samopouzdanja i vjerujem da se moji momci mogu nositi sa jednim od najboljih timova na svijetu - rekao je Garsija.

U reprizi četvrtfinala u sezoni 2012/13. derbi drugog kola Lige šampiona, kada su u pitanju mečevi koji su na programu u utorak, igraju Pari Sen Žermen i Barselona.

Duel u grupi F podsjeća na onaj od prije dvije sezone, jer se sastavi ekipa gotovo nisu mijenjali. Lionel Mesi i Zlatan Ibrahimović i dalje su vođe timova. Šveđanin muku muči sa povredom pete, ali ukoliko bude imao i promil šanse, nema sumnje da će istrčati na teren protiv svog bivšeg kluba. On je još jednom iskoristio priliku da napadne bivšeg trenera Barselone Pepa Gvardiolu, kojeg smatra glavnim krivcem što nikad u karijeri nije osvojio Ligu šampiona.

- Imali smo najjači tim na svijetu, u to sam siguran. Ipak, nismo uspjeli da osvojimo Ligu šampiona zbog nečijih loših odluka. Bio bih jako srećan da uspijem da osvojim ovaj trofej - rekao je Ibrahimović.

Inače, francuski mediji juče su prenijeli informaciju da bi u slučaju poraza od Barselone sa klupe "svetaca" mogao otići Loran Blan, a glavni kandidat da ga naslijedi je Ćezare Spaleti.

Grupa E

CSKA Moskva - Bajern (18)

Mančester Siti - Roma (20.45)

Plasman: Roma 3, Bajern 3, Mančester S. 0, CSKA 0        

 

Grupa F

PSŽ - Barselona (20.45)

APOEL - Ajaks (20.45)

Plasman: Barselona 3, PSŽ 1, Ajaks 1, APOEL 0   

 

Grupa G

Sporting Lisabon - Čelzi (20.45)

Šalke - Maribor (20.45)

Plasman: Čelzi 1, Šalke 1, Sporting 1, Maribor 1

 

Grupa H

Šahtjor - Porto (20.45)

BATE Borisov - Atletik Bilbao (20.45)

Plasman: Porto 3, Atletik B. 1, Šahtjor 1, BATE 0

 

Crveno usijanje

Ekspedicija Bajerna iz Minhena naišla je na "toplu dobrodošlicu" u Moskvi, gdje će večeras igrati protiv CSKA u okviru grupe E. U hotelu u kojem su smješteni Bavarci u nedjelju uveče oglasio se protivpožarni alarm. Uslijedila je evakuacija, međutim, ispostavilo se da je neko samo pokušao da unese paniku u redove njemačkog šampiona, čiji su igrači na ulici proveli čitav sat. Gvardiola i njegovi izabranici nisu zamjerili Rusima na neslanoj šali, već su se lijepo zabavljali ispred hotela, o čemu svjedoči i fotografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana