Биће реванша – Кличко и Фјури поново у рингу

Агенције
Биће реванша – Кличко и Фјури поново у рингу

Украјински боксер Владимир Кличко рекао је да ће се опет борити са Тајсоном Фјуријем пошто га је Британац побjедио у борби за титулу у Диселдорфу.

27-годишњи Фјури је у суботу увече направио једно од највећих изненађења у историји тешке категорије, прекинувши деветогодишњу владавину млађег од браће Кличко.

Британац је Кличка побjедио на поене и тако постао свjетски шампион у веруијама WBA, IBF и WBO.

У уговору који су Кличко и Фјури потписали прије договарања прве борбе постоји опција реванша, који је Украјинац одлучио да искористи, али се за сада не зна гдје ће меч бити – у Њемачкој или Великој Британији.

Изубио сам борбу, али је борац и даље у мени. Ускоро ћемо се договорити када и гдје ће бити реванш, па ћемо све обавијестити“, рекао је Кличко.

Фјури је истакао да се слаже са Украјинцем и да се радује реваншу.

Волим изазове. Желим да будем велики шампион и наравно да бих волио ово да урадим поново. Ко зна шта реванш доноси. Могу само да кажем да ће бити експлозиван“, нагласио је Фјури.

Иако је Британац пред сам сусрет вређао свог противника, послије је исказао поштовање према, како је рекао, великом шампиону.

Ако бих био упола добар шампион као Владимир Кличко, био бих веома срећан. Желио је добру борби. Имао је неколико сјајних удараца, али ово није било његово вече. Мало људи је вјеровало у мене, а ми смо били на мисији дугој 27 година. Свака лијева и десна кривина коју сам прошао до сада су водиле до овог тренутка и нисам желио да пропустим прилику“, истакао је Фјури.

Упитан зашто је мало ударао десном руком, а имао је само 18 снажних удараца током цијеле борбе, Кличко је рекао:

Рука ми није повређена и требало је то да урадим, али послије удараца лијевом руком нисам могао да имам експлозивност какву сам желио. Волио бих да сам имао више чистих удараца. Тајсон је био брз и нисам могао да пронађем прави одговор“.

Старији од браће Кличко Виталиј, и сам некадашњи свјетски шампион у тешкој категорији, а сада градоначелник Кијева, истакао је да је шокиран како је његов брат изгледао у рингу.

Знам колико је Владимир добар, а то није показао против Фјурија. Знам његову снагу, али нисам видио ништа од тога. Можда је то било само лоше вече, али сам сигуран да ће Владимир искористити прилику за реванш и показати се у правом свијетлу“, нагласио је старији Кличко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана