Бекеру плијене имовину и пехаре

Глас Српске
Бекеру плијене имовину и пехаре

Берлин - Бивши тренер Новака Ђоковића Борис Бекер има озбиљних финансијских проблема и због великих дугова биће му заплијењена имовина, рачунајући и трофеје освојене током каријере.

Бекерови проблеми су озбиљнији него што се на почетку мислило, а финансијски истражитељи лондонске фирме "Смит & Вилијамсон" у извјештају на 24 стране наводе да се његова задужења процјењују на 61 милион евра. То је много више него што је првобитно објављено да има потраживања од 3,5 милиона. У извјештају се такође наводи да је могуће да ће доћи до нових потраживања повјерилаца. У документу који је сачинио ликвидатор Марк Форд налази се списак Бекерове имовине чијом продајом би требало да буде прикупљен дио новца. Легендарни Нијемац посједује непокретности у вриједности од 540.000 евра, ауто марке "порше", полису осигурања, намјештај вриједан 200.000 евра, као и сатове чија вриједност износи 41.000. На листи Бекерове имовине налазе се и трофеји који су вишеструком гренд слем шампиону припали у току његове 15 година дуге каријере. Сва три пехара освојена послије историјских мечева на Вимблдону ће, међу осталим успоменама, бити понуђена на аукцији. Њемачки медији наводе да ће аукцијска кућа "Њџлес Хардџ & Цо" извршити процјену вриједности свих Бекерових трофеја и медаља. Он је имао одличну играчку каријеру и само од тениса је зарадио око 53 милиона евра. Међутим, новац је лако протраћио јер је више од 100 милиона евра изгубио у лошим инвестицијама, као што је сумњив посао са нафтом у Нигерији. Због тога сада има велике проблеме, а тренутно ради као шеф сектора за тенисере у Тениском савезу Њемачке.

Потраживања

Убједљиво највеће потраживање долази од некадашњег менаџера "Метроа" и инвеститора Ханс-Дитера Клевена који Бекера, наводно, дужи за 38,4 милиона евра. Клевен, који је са тениском звијездом сарађивао од 1999. године, позајмљени новац потражује и путем швајцарских судова. Више него што је до сада било познато потражује приватна британска банка "Арбутхнот Латхам & Цо" - 10,5 милиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана