Барти неумољива за титулу на Ролан Гаросу

B92
Барти неумољива за титулу на Ролан Гаросу

У финалу женског дијела Ролан Гароса састале су се Ешли Барти и Маркета Вондрушова, а Бартијева је послије побједе од 2-0 у сетовима освојила турнир.

 

 

Бартијева је на путу до финала Отвореног турнира у Паризу изгубила само два сета док је Маркета Вондрушова без изгубљеног сета била у финалном мечу.

Водрушова је велико изненађење овог турнира, она је тренутно пласирана на 38. позицији на свјетској ранг листи, док је аустралијска тренисерка Ешли Барти 8. на WTA листи.

Први сет је прошао у апсолутној доминацији Ешли Барти. Направила је чак три брејка, додуше и дозволила један, али је то није претјерано угрозило, пошто је тај један брејк који је дозволила Вондрушовој био и једини гем који је Чехиња освојила.

Други сет је додуше био знатно интересантнији, борба је била љућа, Вондрушова је почела да се буди, али је све то било премало и прекасно. Бартијева је дошла до брејка веома брзо, потврдила га на свом сервису и тада је Вондрушова послала одговор.

Прво је било 2:1, па 3:2, па онда и 4:3, али је при резултату 5:3 у корист Ешли Барти искочила је прилика да се направи брејк и ту меч лопту Ешли није пропустила. Вондрушова је “намјестила” лоптицу на смеч Бартијевој која је освојила најлакши поен када је то било најпотребније и са 6:1, 6:3, постала нова шампионка Ролан Гароса.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана