Барселона извукла Принса из заборава

Душан Репија
Барселона извукла Принса из заборава

Барселона - Једног дана сам се пробудио послије неке луде журке. Погледао сам се у огледалу и рекао: “Готово, ово није оно што желиш. Толико си се мучио, не смије овако да се заврши”.

Неколико година касније, вјероватно када се најмање надао, Кевину Принсу Боатенгу исплатила се паметна одлука да максимално експлоатише оно што му је бог дао - таленат. Каријера сјајног фудбалера сигурно је могла да буде много боља да се неким случајем раније пробудио и погледао у огледало, али могао је и да не дође тај дан отрежњења... На срећу по Боатенга, све је испало одлично, с обзиром на то да је јуче и званично приступио Барселони. Уколико и не остане на “Ноу кампу” по завршетку сезоне иако га Барселона од Сасуола може откупити за осам милиона евра, увијек ће остати уписано да је момак рођен у сиромашном предграђу Берлина стигао до дреса једног од највећих клубова свијета.

- Тешко је изборити се са славом и новцем, а мораш, јер каријера на траје цијели живот. Морао сам да учим на грешкама, није било никог да ми покаже. Бацио сам доста новца. Није лако све то са 20 година. Дође одједном. Трошио сам на глупости које су ме усрећивале на неколико сати. Онда ефекат прође, а ти си на трибинама, не играш - присјећа се Боатенг тренутака који су га продрмали и окренули на праву страну.

Његов квалитет никад није био споран јер гдје год да је играо, постизао је голове, најчешће врло атрактивне. Два је дао и новом клубу и то у дресу Милана, па је дочекан слоганом “Наудио си нам, сад нам помози”.

- Жао ми је што морам да напустим Сасуоло, али указала ми се велика шанса. Желим да се фокусирам само на Барселону и надам се да ћу постићи погодак на “Бернабеуу” у сљедећем “ел класику”. Желим да освојимо све - поручио је Боатенг који је раније јавно изражавао симпатије према Реалу и Кристијану Роналду.

Сада ће свлачионицу дијелити са Лионелом Месијем и покушати да допринесе у борби Каталонаца за трофеје.

- Меси је најбољи на цијелом свијету. Не знам зашто се смијете... То је истина - одговорио је уз карактеристичан осмијех на званичном представљању.

 

Цртице

- Мајка Кевина Принса Боатенга је Њемица, а отац из Гане, па је могао да бира за коју репрезентацију ће играти. Одлучио се за земљу свог оца, док његов полубрат Џером игра за Њемачку

- Прекинуо меч против Про Патрије док је носио дрес Милана јер су га навијачи вријеђали на расној основи

- Тетоваже паучине су га пратиле током цијеле каријере

- Захвалан је Ники Ковачу који му је много помогао на почетку каријере у Херти

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана