Barsa servira hladnu osvetu

Agencija
Barsa servira hladnu osvetu

Barselona - Svi igrači i navijači Barselone još uvijek se sjećaju bijega Fernanda Toresa i gola u 92. minutu meča na "Kamp nou" 2012. godine kada je Čelzi odveo u finale Lige šampiona, pa večeras u osmini finala žele osvetu engleskom klubu za bolno ispadanje.

Tada su se "plavci" dobro branili sa igračem manje, Barselona je bezuspješno napadala, a onda Tores dokrajčio rivala. Odličnu priliku za revanš igrači Barselone imaće večeras od 20.45 časova, a u meč ulaze sa pozitivnim rezultatom iz Londona gdje su došli do izjednačenja zahvaljujući grešci mladog Andreasa Kristensena i prisebnosti najboljeg strijelca Lionela Mesija. Argentincu nedostaju dva gola do magičnih 100 u ovom takmičenju. Ova dva kluba su u posljednjih 18 godina pet puta igrali u eliminacionoj fazi, a Barselona je bolja sa 3:2.

- Čelzi je jak protivnik, posebno u odbrani i veoma homogen. Nadam se da ćemo biti na nivou i proći dalje - istakao je trener Barselone Ernesto Valverde.

Englezi nisu imali mnogo uspjeha na gostovanju u Barseloni, a trener "plavaca" Antonio Konte je toga svjestan.

- Moramo da budemo veoma dobri ako mislimo da pariramo jednom od najboljih timova. Spremni smo da patimo, kao što je bio slučaj u prvom meču kada smo skoro bili savršeni. Neophodno je da iskoristimo svaku priliku - rekao je Konte.

Drugi meč večeri igraće Bešiktaš i Bajern od 18 časova. Kako "bavarci" imaju 5:0 iz prve utakmice slobodno mogu i turistički obići Istanbul, jer je praktično nemoguće da prokockaju tu prednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana