»Bar ćeš upoznati Novaka«

Agencije
»Bar ćeš upoznati Novaka«

Peking - Nakon teškog žrijeba za turnir u Pekingu najbolji prijatelji kineskog tenisera Že Žanga tješili su ga riječima: "Razvedri se, nadam se da ćeš upoznati Novaka" i upoznaće ga u međusobnom duelu koji će igrati danas, u okviru drugog kola.

Kinez je pomalo iznenađujuće savladao Denisa Istomina na startu takmičenja i odmah je znao da će u narednoj rundi ići na prvog reketa svijeta, iako ovaj nije ni odigrao meč sa Italijanom Simoneom Bolelijem.

- Kada sam vidio žrijeb znao sam da ću igrati sa Novakom, a mnogi su mi govorili da ću bar imati priliku da ga upoznam. Znam da je on svjetski broj jedan, pokušaću da uživam u meču. Naravno, spremiću se najbolje moguće, gledaću snimke s njegovim mečevima i otići ću da gledam njegov duel prvog kola - kazao je Žang.

Imao je Kinez šta da vidi na tom meču, jer je Đoković prosto počistio Bolelija sa terena i savladao ga sa 6:1, 6:1. Bila je to 25. uzastopna pobjeda Srbina na ovom turniru, koji je osvajao čak pet puta. Žang se tako mogao uvjeriti u svu snagu i kvalitet Đokovića i vjerovatno pretpostaviti šta će ga čekati u međusobnom duelu. Biće to njihov prvi duel, a o kvalitetima Kineza dovoljno govori da se nalazi na 148. mjestu ATP liste i da je samo jednom igrao finale i to na čelendžeru. S druge strane Novak je nastavio gdje je stao na US openu, kada je osvojio drugu titulu u Njujorku. Meč sa Bolelijem bio mu je prvi nakon 13. septembra, ali se u njegovoj igri uopšte nije osjetilo da je bio na dužoj pauzi. Nakon meča ponovo je oduševio kinesku publiku, pošto se potrudio da na kameri pošalje poruku domaćim navijačima na njihovom jeziku. On se trudi da izađe u susret velikoj armiji navijača u Kini, a poruku koja je glasila "Ljubav i sreća" napisao je uz pomoć papirića, što znači da još nije savladao njihovo teško pismo, iako se svake godine dosta trudi. Meč između Đokovića i Žanga trebalo bi da se igra poslije 12 časova, a danas će na teren i drugi reket Srbije Viktor Troicki, kojem je protivnik Jen Hsun Lu iz Kineskog Tajpeha. Lu je trenutno 100. na ATP listi, a slavio je u jedinom međusobnom duelu 2011. godine na Vimbldonu.

Pobjeda Nadala

Španski teniser Rafael Nadal dosta teže od očekivanog savladao je Kineza Dia Vua sa dva puta po 6:4 u prvom kolu Pekinga. Iako se Vu nalazi na 230. mjestu ATP liste, dosta je namučio Nadala, a u drugom setu čak je imao i brejk prednosti. Ipak, Španac je uspio da preokrene i dođe do pobjede, tako da će u drugoj rundi turnira igrati protiv Vaseka Pospišila iz Kanade, koji je sa 4:6, 7:6, 6:0 bio bolji od Estrelje Burgosa. Ostali rezultati: Jeng Sung Lu - Andrijan Manarino 6:3, 6:2, Džon Milman - Tomi Robredo 4:6, 6:1, 6:0, David Ferer - Tomaš Beluči 6:4, 6:3, Džon Izner - Dominik Tim ++.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana