»Бар ћеш упознати Новака«

Агенције
»Бар ћеш упознати Новака«

Пекинг - Након тешког жријеба за турнир у Пекингу најбољи пријатељи кинеског тенисера Же Жанга тјешили су га ријечима: "Разведри се, надам се да ћеш упознати Новака" и упознаће га у међусобном дуелу који ће играти данас, у оквиру другог кола.

Кинез је помало изненађујуће савладао Дениса Истомина на старту такмичења и одмах је знао да ће у наредној рунди ићи на првог рекета свијета, иако овај није ни одиграо меч са Италијаном Симонеом Болелијем.

- Када сам видио жријеб знао сам да ћу играти са Новаком, а многи су ми говорили да ћу бар имати прилику да га упознам. Знам да је он свјетски број један, покушаћу да уживам у мечу. Наравно, спремићу се најбоље могуће, гледаћу снимке с његовим мечевима и отићи ћу да гледам његов дуел првог кола - казао је Жанг.

Имао је Кинез шта да види на том мечу, јер је Ђоковић просто почистио Болелија са терена и савладао га са 6:1, 6:1. Била је то 25. узастопна побједа Србина на овом турниру, који је освајао чак пет пута. Жанг се тако могао увјерити у сву снагу и квалитет Ђоковића и вјероватно претпоставити шта ће га чекати у међусобном дуелу. Биће то њихов први дуел, а о квалитетима Кинеза довољно говори да се налази на 148. мјесту ATP листе и да је само једном играо финале и то на челенџеру. С друге стране Новак је наставио гдје је стао на УС опену, када је освојио другу титулу у Њујорку. Меч са Болелијем био му је први након 13. септембра, али се у његовој игри уопште није осјетило да је био на дужој паузи. Након меча поново је одушевио кинеску публику, пошто се потрудио да на камери пошаље поруку домаћим навијачима на њиховом језику. Он се труди да изађе у сусрет великој армији навијача у Кини, а поруку која је гласила "Љубав и срећа" написао је уз помоћ папирића, што значи да још није савладао њихово тешко писмо, иако се сваке године доста труди. Меч између Ђоковића и Жанга требало би да се игра послије 12 часова, а данас ће на терен и други рекет Србије Виктор Троицки, којем је противник Јен Хсун Лу из Кинеског Тајпеха. Лу је тренутно 100. на ATP листи, а славио је у једином међусобном дуелу 2011. године на Вимблдону.

Побједа Надала

Шпански тенисер Рафаел Надал доста теже од очекиваног савладао је Кинеза Диа Вуа са два пута по 6:4 у првом колу Пекинга. Иако се Ву налази на 230. мјесту ATP листе, доста је намучио Надала, а у другом сету чак је имао и брејк предности. Ипак, Шпанац је успио да преокрене и дође до побједе, тако да ће у другој рунди турнира играти против Васека Поспишила из Канаде, који је са 4:6, 7:6, 6:0 био бољи од Естреље Бургоса. Остали резултати: Јенг Сунг Лу - Андријан Манарино 6:3, 6:2, Џон Милман - Томи Робредо 4:6, 6:1, 6:0, Давид Ферер - Томаш Белучи 6:4, 6:3, Џон Изнер - Доминик Тим ++.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана