Banjalučki trener Petković vodi lisice do 2020.

Milan Zubović
Banjalučki trener Petković vodi lisice do 2020.

Berlin - Trener Fiksea Velimir Petković produžio je ugovor sa klubom iz Berlina do 2020. godine.

Sadašnji mu je isticao 30. juna ove godine, a uprava je očigledno zadovoljna rezultatima koje ovaj Banjalučanin ostvaruje, tako da je došlo do produžetka saradnje. Priliku da vodi ekipu iz njemačke prestonice dobio je sredinom decembra 2016. i to mu je četvrti tim u Bundesligi kojeg trenira nakon što je vodio Borac i nekoliko njemačkih nižerazrednih ekipa. Veliki trag ostavio je u Veclaru (1998/2004), Gepingenu (2004/2013) i Ajzenahu (2014/16).

- Direktora Fiksea Boba Haninga poznajem 20 godina i imamo veliko obostrano povjerenje. Kako smo se lako dogovorili oko preuzimanja ekipe, tako samo se lako dogovorili i oko nastavka saradnje. Prezadovoljan sam produžetkom saradnje koja donosi sigurnost meni i ekipi pa će nastavak takmičenja biti lakši - izjavio je Petković za "Glas Srpske".

Nakon 19 odigranih utakmica njegova ekipa zauzima četvrto mjesto na tabeli sa 30 bodova, koliko ima i trećeplasirani Flenzburg, ali uz utakmicu više. Petkovićevi izabranici u subotu će na noge pretposljednjem Ludvigzhafenu.

- Žao mi je što je Petar Nenadić otišao u Vesprem i čeka nas težak period. Naših devet igrača nastupilo je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu što je ostatku ekipe otežavalo treninge, dok smo imali nesreću da nam se povrijedi Paul Druks koji je bio planiran da zamijeni Nenadića koji je bio alfa i omega. Sada će na tu poziciju Drago Vuković koji je igrao samo u odbrani, ali sam ga uigravao za napade. Druga solucija je da igramo sa tri beka šutera, Stipom Mandalinićem i Markom Kopljarom - naglasio je Petković.

Borbe za titulu se ne odriču, ali iskusni trener poziva na oprez.

- Kao trener nikada se ne predajem, ali u ovom trenutku treba biti svjestan da će nam biti veoma teško to ostvariti, jer ekipa koja u januaru ostane bez dva najbolja igrača teško može mnogo toga da napravi u nastavku takmičenja. Biće teško da se uigramo bez njih dvojice i da postignemo vrhunski nivo. Ipak, to je novi izazov za mene i jedino mogu obećati veliku borbu te da ostanemo u vrhu Bundeslige, a dalje šta bude - rekao je Petković.

Bez gola 16 minuta

Rukometaši Lemga nisu postigli gol tokom uvodnih 16 minuta gostujućeg meča protiv Rajn Nekar Levena u Bundesligi, dok je domaćin za to vrijeme postigao čak 14 pogodaka. Golman Levena Andreas Palicka susret je završio sa odličih 83 odsto odbrana. Utakmica je završena pobjedom Levena rezultatom 38:17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana