Бањалучки тренер Петковић води лисице до 2020.

Милан Зубовић
Бањалучки тренер Петковић води лисице до 2020.

Берлин - Тренер Фиксеа Велимир Петковић продужио је уговор са клубом из Берлина до 2020. године.

Садашњи му је истицао 30. јуна ове године, а управа је очигледно задовољна резултатима које овај Бањалучанин остварује, тако да је дошло до продужетка сарадње. Прилику да води екипу из њемачке престонице добио је средином децембра 2016. и то му је четврти тим у Бундеслиги којег тренира након што је водио Борац и неколико њемачких нижеразредних екипа. Велики траг оставио је у Вецлару (1998/2004), Гепингену (2004/2013) и Ајзенаху (2014/16).

- Директора Фиксеа Боба Ханинга познајем 20 година и имамо велико обострано повјерење. Како смо се лако договорили око преузимања екипе, тако само се лако договорили и око наставка сарадње. Презадовољан сам продужетком сарадње која доноси сигурност мени и екипи па ће наставак такмичења бити лакши - изјавио је Петковић за "Глас Српске".

Након 19 одиграних утакмица његова екипа заузима четврто мјесто на табели са 30 бодова, колико има и трећепласирани Флензбург, али уз утакмицу више. Петковићеви изабраници у суботу ће на ноге претпосљедњем Лудвигзхафену.

- Жао ми је што је Петар Ненадић отишао у Веспрем и чека нас тежак период. Наших девет играча наступило је на недавно завршеном Европском првенству што је остатку екипе отежавало тренинге, док смо имали несрећу да нам се повриједи Паул Друкс који је био планиран да замијени Ненадића који је био алфа и омега. Сада ће на ту позицију Драго Вуковић који је играо само у одбрани, али сам га уигравао за нападе. Друга солуција је да играмо са три бека шутера, Стипом Мандалинићем и Марком Копљаром - нагласио је Петковић.

Борбе за титулу се не одричу, али искусни тренер позива на опрез.

- Као тренер никада се не предајем, али у овом тренутку треба бити свјестан да ће нам бити веома тешко то остварити, јер екипа која у јануару остане без два најбоља играча тешко може много тога да направи у наставку такмичења. Биће тешко да се уиграмо без њих двојице и да постигнемо врхунски ниво. Ипак, то је нови изазов за мене и једино могу обећати велику борбу те да останемо у врху Бундеслиге, а даље шта буде - рекао је Петковић.

Без гола 16 минута

Рукометаши Лемга нису постигли гол током уводних 16 минута гостујућег меча против Рајн Некар Левена у Бундеслиги, док је домаћин за то вријеме постигао чак 14 погодака. Голман Левена Андреас Палицка сусрет је завршио са одличих 83 одсто одбрана. Утакмица је завршена побједом Левена резултатом 38:17.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана