Bajern sprema osvetu Atletiku

Agencije
Bajern sprema osvetu Atletiku

Madrid - Sudar prošlosezonskih polufinalista obilježiće drugi dan drugog kola Lige šampiona.

Atletiko Madrid na svom "Visente Kalderonu" ugostiće šampiona Njemačke Bajern. Prošle sezone četa Dijega Simeone zadala je bolan udarac Nijemcima i, uprkos porazu u Minhenu (2:1), eliminisala ga zahvaljujući golu u gostima nakon minimalne pobjede u Madridu. Bavarci su perfektno startovali sa Karlom Anćelotijem na klupi, imaju svih osam trijumfa, ali će "vruća" atmosfera na Kalderonu sigurno biti najveći test u dosadašnjem dijelu sezone. Toga je svjestan i fudbaler sredine terena Ćabi Alonso, ističući čvrstu odbranu Atletika.

- Primili su samo dva gola u sedam mečeva. Srećni smo zbog odličnog početka sezone, ali sada igramo protiv znatno snažnijeg tima. U narednih 90 minuta ne smijemo da upropastimo sve dobro do sada - rekao je Španac iz Bajerna.

Atletiko nema baš lijepe uspomene na Anćelotija i Bajern, ako se izuzme prošla sezona, pošto je upravo od Nijemaca izgubio čuveno finale Kupa šampiona 1974. godine u ponovljenom meču (4:0), nakon što je u prvom primio pogodak u 120. minutu, a slično je bilo kada je Anćeloti sa klupe Reala slavio poslije produžetaka i izjednačio golom Serhija Ramosa u posljednjim sekundama regularnog toka.

U okviru iste D grupe za prve bodove u Rusiji će se debitant u takmičenju Rostov protiv PSV-a iz Ajndhovena. Barselona nastavlja takmičenje bez povrijeđenog Lionela Mesija na gostovanju u Menhengladbahu protiv Borusije, dok u ostrvskom debiju Seltik dočekuje Mančester Siti, koji ima deset trijumfa iz isto toliko utakmica ove sezone. U najizjednačenijoj grupi, u Istanbul na noge Bešiktašu dolazi kijevski Dinamo, dok Benfika putuje u Napulj gdje se sastaje sa Napolijem. Pari Sen Žermen i Arsenal su izraziti favoriti u duelima sa Ludogorecom i Bazelom, pa se očekuje da odmah naprave razliku u A grupi.

Utakmice

Sve utakmice na rasporedu su od 20.45 časova, a sastaju se grupa A: Ludogorec - PSŽ, Arsenal - Bazel, grupa B: Bešiktaš - Dinamo (K), Napoli - Benfika. grupa C: Borusija (M) - Barselona, Seltik - Mančester siti, grupa D: Atletiko (M) - Bajern, Rostov - PSV,

Atletiko prije Barselone

Francuski fudbaler Kevin Gameiro rekao je da je izabrao prelazak u Atletiko Madrid, iako je imao ponudu Barselone. Gameiro je u avgustu prešao u Madrid iz Sevilje za 32 miliona, nakon što je odbio da u katalonskom velikanu bude rezerva neprikosnovenom triju Mesi-Nejmar-Suarez.

- Postojala je mogućnost da odem u Barselonu, ali u glavi sam imao samo jednu želju, da postanem napadač Atletika. Trener Simeone me je pozvao i rekao da hoće da vrati Dijega Kostu, ali mu je bilo teško da ostvari taj transfer, pa je izabrao mene. Sada sam u Atletiku i to je najvažnije - izjavio je Gameiro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana