Bajern ponovo na Mančester Siti

Agencije
Bajern ponovo na Mančester Siti

Monako - Baš kao i prošle godine, žrijeb za grupnu fazu fudbalske Lige šampiona u jednoj grupi, grupi E, je spojio petostrukog prvaka Starog kontinenta Bajern Minhen, šampiona Engleske Mančester Siti i viceprvaka Rusije CSKA. Isto tako su po treći put u posljednje četiri godine spojeni londonski Arsenal i Borusija iz Dortmunda u jednu grupu.

Sreću klubovima dijelile su žive i pojedine još aktivne legende: Iker Kasiljas, Fernando Jero, Karl Hajnc Ridle i Manuel Sančiz.

Grupa smrti je svakako već pomenuta grupa E gdje se Bajernu, Mančester Sitiju i CSKA pridružila italijanska "vučica" Roma.

Nekoliko je zanimljivih grupa koje su podjednake, ali i onih u kojima se naziru favoriti. Tako su u grupi A Atletiko Madrid i Juventus favoriti u odnosu na Olimpijakos i Malme, baš kao što su u grupi B to Real Madrid i Liverpul u odnosu na Bazel i Ludogorec. Zanimljiva je i grupa G gdje su Čelzi, Šalke 04, Sporting i senzacionalni učesnik slovenački Maribor.

Po završetku žrijeba obavljeno je proglašenje najboljih fudbalerke i fudbalera Evrope za sezonu 2013/2014.

U konkurenciji za najbolju igračicu Starog kontinenta bile su tri igračice evropskog šampiona Volfzburga: Nadine Kesler, Nila Fišer i Martina Miler. Epitet najbolje ponijela je Keslerova.

Mnogo više pažnje privukao je izbor fudbalera sezone, a za titulu su konkurisali golman Bajerna Manuel Nojer i njegov klupski kolega Arijen Roben te Kristijano Ronaldo iz Real Madrida. Po glasovima novinara najboljim fudbalerom godine proglašen je Kristijano Ronaldo.

GRUPA A:

Atletiko Madrid

Juventus

Olimpijakos

Malme

 

GRUPA B:

Real Madrid

Bazel

Liverpul

Ludogorec

 

GRUPA C:

Benfika

Zenit

Bajer Leverkuzen

Monako

 

GRUPA D:

Arsenal

Borusija Dortmund

Galatasaraj

Anderleht

 

GRUPA E:

Bajern

Mančester Siti

CSKA Moskva

Roma

 

GRUPA F:

Barselona

PSŽ

Ajaks

APOEL

 

GRUPA G:

Čelzi

Šalke 04

Sporting

Maribor

 

GRUPA H:

Porto

Šahtjor

Atletik Bilbao

Bate Borisov

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana