Бајерн поново на Манчестер Сити

Агенције
Бајерн поново на Манчестер Сити

Монако - Баш као и прошле године, жријеб за групну фазу фудбалске Лиге шампиона у једној групи, групи Е, је спојио петоструког првака Старог континента Бајерн Минхен, шампиона Енглеске Манчестер Сити и вицепрвака Русије ЦСКА. Исто тако су по трећи пут у посљедње четири године спојени лондонски Арсенал и Борусија из Дортмунда у једну групу.

Срећу клубовима дијелиле су живе и поједине још активне легенде: Икер Касиљас, Фернандо Јеро, Карл Хајнц Ридле и Мануел Санчиз.

Група смрти је свакако већ поменута група Е гдје се Бајерну, Манчестер Ситију и ЦСКА придружила италијанска "вучица" Рома.

Неколико је занимљивих група које су подједнаке, али и оних у којима се назиру фаворити. Тако су у групи А Атлетико Мадрид и Јувентус фаворити у односу на Олимпијакос и Малме, баш као што су у групи Б то Реал Мадрид и Ливерпул у односу на Базел и Лудогорец. Занимљива је и група Г гдје су Челзи, Шалке 04, Спортинг и сензационални учесник словеначки Марибор.

По завршетку жријеба обављено је проглашење најбољих фудбалерке и фудбалера Европе за сезону 2013/2014.

У конкуренцији за најбољу играчицу Старог континента биле су три играчице европског шампиона Волфзбурга: Надине Кеслер, Нила Фишер и Мартина Милер. Епитет најбоље понијела је Кеслерова.

Много више пажње привукао је избор фудбалера сезоне, а за титулу су конкурисали голман Бајерна Мануел Нојер и његов клупски колега Аријен Робен те Кристијано Роналдо из Реал Мадрида. По гласовима новинара најбољим фудбалером године проглашен је Кристијано Роналдо.

ГРУПА А:

Атлетико Мадрид

Јувентус

Олимпијакос

Малме

 

ГРУПА Б:

Реал Мадрид

Базел

Ливерпул

Лудогорец

 

ГРУПА Ц:

Бенфика

Зенит

Бајер Леверкузен

Монако

 

ГРУПА Д:

Арсенал

Борусија Дортмунд

Галатасарај

Андерлехт

 

ГРУПА Е:

Бајерн

Манчестер Сити

ЦСКА Москва

Рома

 

ГРУПА Ф:

Барселона

ПСЖ

Ајакс

АПОЕЛ

 

ГРУПА Г:

Челзи

Шалке 04

Спортинг

Марибор

 

ГРУПА Х:

Порто

Шахтјор

Атлетик Билбао

Бате Борисов

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана