Argentina moli Mesija da ostane

Agencije
Argentina moli Mesija da ostane

Buenos Ajres - Najbolji fudbaler u istoriji "gaučosa" Dijego Maradona, predsjednik Argentine Maurisio Makri i brojni navijači pozvali su Lionela Mesija da razmotri odluku o napuštanju državnog tima.

- Više nego ikada osjećam ponos. Nadam se da ćemo još mnogo godina nastaviti da uživamo gledajući najboljeg fudbalera svijeta u našem timu - naveo je Makri na "Tviteru".

Prije početka Kupa Amerike legendarni Dijego Maradona kritikovao je Mesija, ali ga je sada podržao.

- Mora da nastavi. Mora da nastavi pošto ima to u sebi i to neće prestati, pošto će u Rusiji steći sve uslove da postane svjetski šampion - rekao je Maradona.

Poslije promašenog penala u završnici Kopa Amerike, odnosno poraza od Čilea, Mesi nije uspio ni u svom četvrtom finalu sa državnim timom da osvoji trofej i bio je to dovoljan razlog da se povuče iz reprezentacije. Argentinci su se vratili u Buenos Ajres, a desetine navijača obučeni u Mesijeve dresove čekali su ih po kiši. Pratili su autobus koji je prevozio igrače, mahali zastavama i uzvikivali: "Mesi, ostani". Jedan od njih nosio je zastavu na kojoj je pisalo: "Mesi, volim te više od majke".

Mesi nije viđen u autobusu, ali je portparol Fudbalskog saveza Argentine Ernesto Ćerkis Bjalo potvrdio da je doputovao u Buenos Ajres sa ostatkom tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana