Аргентина моли Месија да остане

Агенције
Аргентина моли Месија да остане

Буенос Ајрес - Најбољи фудбалер у историји "гаучоса" Дијего Марадона, предсједник Аргентине Маурисио Макри и бројни навијачи позвали су Лионела Месија да размотри одлуку о напуштању државног тима.

- Више него икада осјећам понос. Надам се да ћемо још много година наставити да уживамо гледајући најбољег фудбалера свијета у нашем тиму - навео је Макри на "Твитеру".

Прије почетка Купа Америке легендарни Дијего Марадона критиковао је Месија, али га је сада подржао.

- Мора да настави. Мора да настави пошто има то у себи и то неће престати, пошто ће у Русији стећи све услове да постане свјетски шампион - рекао је Марадона.

Послије промашеног пенала у завршници Копа Америке, односно пораза од Чилеа, Меси није успио ни у свом четвртом финалу са државним тимом да освоји трофеј и био је то довољан разлог да се повуче из репрезентације. Аргентинци су се вратили у Буенос Ајрес, а десетине навијача обучени у Месијеве дресове чекали су их по киши. Пратили су аутобус који је превозио играче, махали заставама и узвикивали: "Меси, остани". Један од њих носио је заставу на којој је писало: "Меси, волим те више од мајке".

Меси није виђен у аутобусу, али је портпарол Фудбалског савеза Аргентине Ернесто Ћеркис Бјало потврдио да је допутовао у Буенос Ајрес са остатком тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана