Ameri prepreka do polufinala

Agencije
Ameri prepreka do polufinala

Kazanj - Pohod ka medalji na Svjetskom prvenstvu vaterpolisti Srbije nastaviće večeras kada će od 20.30 časova odmjeriti snage sa SAD u četvrtfinalu.

Upravo na ovoj prepreci "delfini" su stali na prošlom SP u Barseloni prije dvije godine kada su na kraju zauzeli sedmo mjesto. Srebrnu medalju osvojili su u Šangaju 2011, a posljednji put svjetski prvaci bili su u Rimu 2009. godine. Osvajanjem prvog mjesta u grupnoj fazi takmičenja Srbija je izbjegla odigravanje utakmice osmine finala, u kojem su Amerikanci nadigrali Brazilce, i tako obezbijedili nekoliko dana više odmora pred eliminacione mečeve.

- Oseća se rad Dejana Udovičića koji je Amerikance značajno podigao u tehničko-taktičkoj pripremi. Ne treba da zaboravimo da su nas pobedili četiri puta na pripremama i da nas njihov selektor odlično poznaje. Nakon što su prošli Brazil, sada nemaju šta da izgube u duelu sa nama - rekao je kapiten "delfina" Živko Gocić.

Iskustvo iz Barselone, kada je poslije tri dana odmora Srbija izgubila od Crne Gore, stoji kao opomena svim igračima.

- Da, za našu ekipu bi to bilo jako loše. Posle toga peti ili osmi je potpuno nebitno. Jesmo ispunili cilj sa olimpijskom normom, ali želimo da i sada uradimo što je moguće više. Tako smo navikli - istakao je Gocić.

U nastavku takmičenja očekuje bolju igru odbrane i mirnoću sa igračem više.

- Jasno je da imamo još rezervi i verujem u bolja izdanja te se nadam da ćemo to pokazati već u meču sa Amerikancima - dodao je Gocić.

Kapiten se osvrnuo i na priče o kalkulacijama.

- Ne znam da li su drugi to radili ili želeli da rade. Za nas je to zabranjena tema, o tome ne razgovaramo. Uostalom, od svih ekipa u četvrtfinalu najviše sam voleo Italijane kao i gotovo svi moji drugovi. Ali, ništa od toga - kazao je Gocić.

Parovi četvrtfinala

Hrvatska - Crna Gora (16.30)

Grčka - Australija (17.50)

Mađarska - Italija (19.10)

Srbija - SAD (20.30)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana