Амери препрека до полуфинала

Агенције
Амери препрека до полуфинала

Казањ - Поход ка медаљи на Свјетском првенству ватерполисти Србије наставиће вечерас када ће од 20.30 часова одмјерити снаге са САД у четвртфиналу.

Управо на овој препреци "делфини" су стали на прошлом СП у Барселони прије двије године када су на крају заузели седмо мјесто. Сребрну медаљу освојили су у Шангају 2011, а посљедњи пут свјетски прваци били су у Риму 2009. године. Освајањем првог мјеста у групној фази такмичења Србија је избјегла одигравање утакмице осмине финала, у којем су Американци надиграли Бразилце, и тако обезбиједили неколико дана више одмора пред елиминационе мечеве.

- Осећа се рад Дејана Удовичића који је Американце значајно подигао у техничко-тактичкој припреми. Не треба да заборавимо да су нас победили четири пута на припремама и да нас њихов селектор одлично познаје. Након што су прошли Бразил, сада немају шта да изгубе у дуелу са нама - рекао је капитен "делфина" Живко Гоцић.

Искуство из Барселоне, када је послије три дана одмора Србија изгубила од Црне Горе, стоји као опомена свим играчима.

- Да, за нашу екипу би то било јако лоше. После тога пети или осми је потпуно небитно. Јесмо испунили циљ са олимпијском нормом, али желимо да и сада урадимо што је могуће више. Тако смо навикли - истакао је Гоцић.

У наставку такмичења очекује бољу игру одбране и мирноћу са играчем више.

- Јасно је да имамо још резерви и верујем у боља издања те се надам да ћемо то показати већ у мечу са Американцима - додао је Гоцић.

Капитен се осврнуо и на приче о калкулацијама.

- Не знам да ли су други то радили или желели да раде. За нас је то забрањена тема, о томе не разговарамо. Уосталом, од свих екипа у четвртфиналу највише сам волео Италијане као и готово сви моји другови. Али, ништа од тога - казао је Гоцић.

Парови четвртфинала

Хрватска - Црна Гора (16.30)

Грчка - Аустралија (17.50)

Мађарска - Италија (19.10)

Србија - САД (20.30)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана