Aleksandar Đorđević: Fokus na hrabrost i koncentraciju

Glas Srpske
Aleksandar Đorđević: Fokus na hrabrost i koncentraciju

Istanbul - Najbitniji meč Evropskog prvenstva je pred košarkašima Srbije koji će večeras od 20.30 časova odmjeriti snage sa Italijom u posljednjem meču četvrtfinala.

Pobjednik ide u borbu za medalje dok se poraženi pakuje i odlazi kući. Ovo će biti četvrti uzastopni put da se ove dvije ekipe sreću na šampionatima Starog kontinenta. Na prethodna tri EP Srbija je slavila sva tri puta. Pamti se i poraz u polufinalu 1999, a to EP sadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević propustio je zbog povrede, ali je iz prvog reda tribina bodrio drugove.

- Svi znamo šta znači četvrtfinalna utakmica i spremni smo za nju. Raspoložena su ekipa sa Belinelijem i Datomeom kao i Melijem koji sa "četvorke" organizuje napade, a i preko njega rešavaju mnoge stvari u napadu. Ako vodimo brigu o igri protivnika može se desiti da zaboravimo na svoju igru, stoga se više koncentrišemo na nas. Moramo da budemo hrabri, sigurni u sebe i na terenu delujemo kao ekipa. Iako smo nedavno igrali sa njima, ni oni ni mi nismo ta ekipa tako i to je bila samo pripremna epizoda - rekao je Đorđević.

Rekao je da nije razgovarao sa selektorom Italije Etoreom Mesinom i da su se samo pozdravili kao i da je upoznat sa činjenicom da Italijani imaju drugu najbolju odbranu na EP.

Krilni igrač Italije Đanluiđi Datome istakao je iskustvo Srbije sa velikih takmičenja kao važan faktor uoči četvrtfinalnog duela.

- Srbija ima pobjednički mentalitet, to ne može da se kupi. Imaju igrače koji su bili u ovakvim situacijama, imaju dosta iskustva s tim. Moraćemo da odigramo najbolje što možemo da im pariramo - rekao je Datome.

Čeka ga susret sa doskorašnjim saigračem Bogdanom Bogdanovićem koji je pohvalio Datomea rekavši da je fantastičan igrač koji može da postigne koš odakle želi.

- On je i bolji. Bio je sjajan tokom ovih godina dok smo igrali zajedno. Vrijedno radi, uvijek želi da bude bolji. Bio je najbolji bek u Evroligi, MVP turskog plej-ofa, osvojio je Evroligu, šta još da kažem o njemu - kazao je Datome.

"Azuri" imaju dnevnice

Reprezentativci Italije plaćeni su za nastup u nacionalnom timu, a razvrstani su u tri kategorije koje zavise od broja odigranih utakmica. Oni koji su odigrali do 49 mečeva dobijaju od saveza po 100 evra svakodnevno. Oni koji su odigrali između 50 i 99 utakmica za Italiju dobijaju po 150 evra, a igrači koji imaju 100 i više nastupa, dobijaju po 200 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana