Александар Ђорђевић: Фокус на храброст и концентрацију

Глас Српске
Александар Ђорђевић: Фокус на храброст и концентрацију

Истанбул - Најбитнији меч Европског првенства је пред кошаркашима Србије који ће вечерас од 20.30 часова одмјерити снаге са Италијом у посљедњем мечу четвртфинала.

Побједник иде у борбу за медаље док се поражени пакује и одлази кући. Ово ће бити четврти узастопни пут да се ове двије екипе срећу на шампионатима Старог континента. На претходна три ЕП Србија је славила сва три пута. Памти се и пораз у полуфиналу 1999, а то ЕП садашњи селектор Србије Александар Ђорђевић пропустио је због повреде, али је из првог реда трибина бодрио другове.

- Сви знамо шта значи четвртфинална утакмица и спремни смо за њу. Расположена су екипа са Белинелијем и Датомеом као и Мелијем који са "четворке" организује нападе, а и преко њега решавају многе ствари у нападу. Ако водимо бригу о игри противника може се десити да заборавимо на своју игру, стога се више концентришемо на нас. Морамо да будемо храбри, сигурни у себе и на терену делујемо као екипа. Иако смо недавно играли са њима, ни они ни ми нисмо та екипа тако и то је била само припремна епизода - рекао је Ђорђевић.

Рекао је да није разговарао са селектором Италије Етореом Месином и да су се само поздравили као и да је упознат са чињеницом да Италијани имају другу најбољу одбрану на ЕП.

Крилни играч Италије Ђанлуиђи Датоме истакао је искуство Србије са великих такмичења као важан фактор уочи четвртфиналног дуела.

- Србија има побједнички менталитет, то не може да се купи. Имају играче који су били у оваквим ситуацијама, имају доста искуства с тим. Мораћемо да одиграмо најбоље што можемо да им парирамо - рекао је Датоме.

Чека га сусрет са доскорашњим саиграчем Богданом Богдановићем који је похвалио Датомеа рекавши да је фантастичан играч који може да постигне кош одакле жели.

- Он је и бољи. Био је сјајан током ових година док смо играли заједно. Вриједно ради, увијек жели да буде бољи. Био је најбољи бек у Евролиги, МВП турског плеј-офа, освојио је Евролигу, шта још да кажем о њему - казао је Датоме.

"Азури" имају дневнице

Репрезентативци Италије плаћени су за наступ у националном тиму, а разврстани су у три категорије које зависе од броја одиграних утакмица. Они који су одиграли до 49 мечева добијају од савеза по 100 евра свакодневно. Они који су одиграли између 50 и 99 утакмица за Италију добијају по 150 евра, а играчи који имају 100 и више наступа, добијају по 200 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана