Albanci imaju svog Bogdanova

Agencije
Albanci imaju svog Bogdanova

Đenova - Poslije nereda koje su izazvali u Beogradu navijači Albanije još jednom su pokazali pravo lice. Ovaj put prekinuli su meč u Đenovi između Italije i njihove selekcije, a čak tri puta su ulijetali na teren.

Svi su se bratski izljubili i izgrlili sa igračima prije nego što su napustili teren i to kada su zapravo htjeli, budući da ih je obezbjeđenje udaljilo tek nakon što su odradili "posao" koji su planirali. Nakon nadlijetanja drona na stadion Partizana sada su otišli korak dalje. Na "Marasiju" su se osjećali kao kod kuće pošto ih je bodrilo 15.000 od ukupno 25.000 navijača na stadionu. Jedan je utrčao sa zastavom i na koljenima zatražio autogram od kapitena Lorika Cane, koga smatraju za heroja poslije provokacije u Beogradu. Međutim, pravi skandal je priredio jedan navijač veličajući srpskog huligana Ivana Bogdanova, a italijanskim navijačima na stadionu činilo se kao da su doživjeli dežavu. Sličan po konstituciji, a očigledno isti po karakteru i navikama, Albanac se popeo na ogradu "Marasija" baš kao prije četiri godine Bogdanov, sa maramom na glavi gestikulirao prema navijačima i raspirivao nerede.

- Vratio sam se, svi koji me mrzite. Jači nego ikad - napisao je navijač i dodao datum 12.10.2010. sa jedne strane, kada je prekinut meč u Đenovi i 14.10.2014. kada je takođe prekinuta utakmica u Beogradu između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evro 2016, opet nakon upada navijača, među kojima je bio i Bogdanov.

Cijeli "cirkus" na stadionu u Đenovi brojni navijači Albanije na tribinama pozdravili su aplauzom, dok je preostali mali broj prisutnih izviždao taj "performans". Utakmica je završena minimalnim trijumfom "azura", koji su slavili zahvaljujući autogolu Hamdija Salihija.

Zabrana bogdanovu

Ivan Bogdanov neće moći prisustvovati utakmicama Srbije pošto mu je izrečena mjera zabrane koja je stupila na snagu.

- Bogdanovu je zabranjeno prisustvo na mečevima Srbije još ranije, ali kada se igrao duel sa Albanijom nije bila pravosnažna. Rekao bih da on nije najveći problem nasilja na našim stadionima. Treba to posmatrati šire, kako da riješimo problem - rekao je komesar za bezbjednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana