Репрезентација Републике Српске игра против Галиције

Дубравко Цураћ
Репрезентација Републике Српске игра против Галиције

БAЊA ЛУКA - Фудбалска репрезентација Републике Српске до краја ове календарске године требало би да одигра пријатељски сусрет против једне шпанске покрајине, највјероватније Галиције.

Ово је закључено на јучерашњем састанку у просторијама ФС Српске у Бањој Луци на којем су разговарали селектор Борче Средојевић и генерални секретар ФС Српске Родољуб Петковић.

- Тема састанка са селектором Средојевићем биле су предстојеће активности репрезентације. У првом плану била је утакмица са младом селекцијом Србије 19. новембра, а разговарали смо и о могућности да до краја године одиграмо један сусрет са неком од екипа из Шпаније. Како сада ствари стоје, то би најприје могла да буде покрајина Галиција у којој је наш селектор као играч наступао за Депортиво ла Коруњу. Тамо ради још један број људи из Републике Српске и БиХ, међу којима су Владимир Гудељ и Милорад Ратковић, с којима намјеравамо да обавимо разговоре и видимо какве су могућности да они дођу у Бању Луку односно да ми путујемо код њих у госте - рекао је Петковић.

Према његовим ријечима утакмице репрезентације биле би и пријатељске и хуманитарне.

- Сви мечеви селекције имали би, поред пријатељског, и хуманитарни карактер. Дио новца од карата и спонзора прослиједили би у дјечије домове, болнице, угроженим породицама, за развој омладинског фудбала и тако даље. Поред тога ми желимо да на овај начин имамо бољи увид у квалитет нашег фудбала, да га афирмишемо, али и да успостављамо везе које би сигурно биле од велике користи и Републици Српској и БиХ - додао је Петковић.

Фудбалски савез Републике Српске упутио је званичан захтјев од ФС БиХ за сагласност да наша репрезентација може да игра међународне мечеве.

- Ми не желимо да било шта радимо што није по статуту ФС БиХ, односно по прописима ФИФA и УЕФA. Нема никаквог разлога да било ко оспорава наступе селекције Републике Српске јер у свим европским земљама покрајине имају своје репрезентације и улогу играти мечеве са било којим противником - истакао је на крају Петковић.

Средојевић бира сараднике 

На састанку у просторијама ФС Републике Српске договорено је да селектор Борче Средојевић одреди сараднике који ће му помагати у раду. Поред тога, било је говора и о играчком кадру и извјесно је да ће позиве добити велики број фудбалера са ових простора који наступају широм свијета. Наравно, могућност њиховог одзива биће условљена обавезама у клубовима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана