Zvijezda uz varnice odnijela bodove iz Donjeg Šepka

Drago Gajić
Zvijezda uz varnice odnijela bodove iz Donjeg Šepka

Donji Šepak - Sve je prštalo na komšijskom derbiju između Napretka i Zvijezde 09, viđeno je puno golova, žestokih duela, varnica, a na kraju su slavili gosti sa 3:2 i tako su ostali na šampionskom putu.

Utisak je da su igrači Napretka uz najbolju igru ove jeseni ostali bez bodova, a da su gosti iz etno-sela Stanišići i pored najslabije igre u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarili trijumf. Domaći su se žalili na suđenje Danijela Pajića iz Bijeljine i smatraju da su gosti imali njegovu obilatu pomoć, prije svega, jer im je, po njihovom mišljenju, dosudio nepostojeći penal.

- Ovo je lakrdija od suđenja. Simptomatično da se na ovu utakmicu delegiraju sudije iz Bijeljine, odakle je i ekipa gostiju. Za jednu ekipu koja ima pretenzije za Premijer ligu ovoliki vid pomoći sudija je previše. Mislim da smo oštećeni zbog suđenja nepostojećeg penala, a drugi gol su gosti postigli iz čistog ofsajda. Moja ekipa je odigrala dobro, ali nismo mogli više zbog sudije Pajića - rekao je trener Napretka Miodrag Jevtić.

Napredak je pritiskao, ali je golman gostiju Nikola Lakić nekoliko puta odlično intervenisao. Zvijezda je tako došla do šeste pobjede ove sezone i sada ima tri boda više od glavnog rivala za prvo mjesto Rudar Prijedora.

- Odigrali smo slabije prvo poluvrijeme. U nastavku smo se trgli, postigli još dva gola i stvorili nekoliko izglednih prilika. Domaći su bili uporni, odigrali dobro, pa su nas lako mogli kazniti za neke naše promašaje - kazao je jedan od najboljih igrača gostiju u ovom meču Miladin Filipović.

Iako je delegat meča Miroslav Vuković iz Gacka napisao da je doček ekipe i službenih lica bio korektan, gosti iz Bijeljine su se žalili da je meč u Donjem Šepku ostao u sjeni nekulturnog i bezobraznog ponašanja čelnih ljudi Napretka. Na sajtu Zvijezde 09 objavljeno je da je direktor kluba Radika Marić bio zatečen ponašanjem predstavnika Napretka Jevte Jevtića, koji je i fizički nasrnuo na njega.

- Sa balkona klupske zgrade pljuvao je naše igrače i psovao ih. Meni je uputio niz uvreda i pogrdnih riječi i prijetnji i ne znam čime smo mi to zaslužili, a o svemu ćemo obavijestiti nadležne organe FSRS, jer smo jedva izvukli živu glavu. Smatrali smo da smo došli kod sportskih prijatelja, međutim, prevarili smo se, a osionost i primitivizam koji smo doživjeli teško je opisati riječima - rekao je Marić za zvanični sajt kluba.

Prva liga

1. Zvijezda 09      7        6        0        1        13:3   18

2. Rudar Prijedor       7        4        3        0        11:6   15

3. Tekstilac K.   7        4        2        1        13:5   14

4. Drina (Z)         7        4        2        1        6:3     14

5. Sloboda (MG) 7        4        0        3        10:6   12

6. Željezničar ST       7        3        1        3        9:9     10

7. Slavija  7        2        3        2        8:8     9

8. Podrinje         7        3        0        4        7:11   9

9. Kozara   7        1        2        4        5:12   5

10. Napredak       7        1        1        5        6:10   4

11. Sutjeska         7        0        3        4        2:8     3

12. Sloga (D)       7        0        3        4        3:12   3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana