Звијезда уз варнице однијела бодове из Доњег Шепка

Драго Гајић
Звијезда уз варнице однијела бодове из Доњег Шепка

Доњи Шепак - Све је прштало на комшијском дербију између Напретка и Звијезде 09, виђено је пуно голова, жестоких дуела, варница, а на крају су славили гости са 3:2 и тако су остали на шампионском путу.

Утисак је да су играчи Напретка уз најбољу игру ове јесени остали без бодова, а да су гости из етно-села Станишићи и поред најслабије игре у досадашњем дијелу првенства остварили тријумф. Домаћи су се жалили на суђење Данијела Пајића из Бијељине и сматрају да су гости имали његову обилату помоћ, прије свега, јер им је, по њиховом мишљењу, досудио непостојећи пенал.

- Ово је лакрдија од суђења. Симптоматично да се на ову утакмицу делегирају судије из Бијељине, одакле је и екипа гостију. За једну екипу која има претензије за Премијер лигу оволики вид помоћи судија је превише. Мислим да смо оштећени због суђења непостојећег пенала, а други гол су гости постигли из чистог офсајда. Моја екипа је одиграла добро, али нисмо могли више због судије Пајића - рекао је тренер Напретка Миодраг Јевтић.

Напредак је притискао, али је голман гостију Никола Лакић неколико пута одлично интервенисао. Звијезда је тако дошла до шесте побједе ове сезоне и сада има три бода више од главног ривала за прво мјесто Рудар Приједора.

- Одиграли смо слабије прво полувријеме. У наставку смо се тргли, постигли још два гола и створили неколико изгледних прилика. Домаћи су били упорни, одиграли добро, па су нас лако могли казнити за неке наше промашаје - казао је један од најбољих играча гостију у овом мечу Миладин Филиповић.

Иако је делегат меча Мирослав Вуковић из Гацка написао да је дочек екипе и службених лица био коректан, гости из Бијељине су се жалили да је меч у Доњем Шепку остао у сјени некултурног и безобразног понашања челних људи Напретка. На сајту Звијезде 09 објављено је да је директор клуба Радика Марић био затечен понашањем представника Напретка Јевте Јевтића, који је и физички насрнуо на њега.

- Са балкона клупске зграде пљувао је наше играче и псовао их. Мени је упутио низ увреда и погрдних ријечи и пријетњи и не знам чиме смо ми то заслужили, а о свему ћемо обавијестити надлежне органе ФСРС, јер смо једва извукли живу главу. Сматрали смо да смо дошли код спортских пријатеља, међутим, преварили смо се, а осионост и примитивизам који смо доживјели тешко је описати ријечима - рекао је Марић за званични сајт клуба.

Прва лига

1. Звијезда 09      7        6        0        1        13:3   18

2. Рудар Приједор       7        4        3        0        11:6   15

3. Текстилац К.   7        4        2        1        13:5   14

4. Дрина (З)         7        4        2        1        6:3     14

5. Слобода (МГ) 7        4        0        3        10:6   12

6. Жељезничар СТ       7        3        1        3        9:9     10

7. Славија  7        2        3        2        8:8     9

8. Подриње         7        3        0        4        7:11   9

9. Козара   7        1        2        4        5:12   5

10. Напредак       7        1        1        5        6:10   4

11. Сутјеска         7        0        3        4        2:8     3

12. Слога (Д)       7        0        3        4        3:12   3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана