Звијезда 09: Бразилци се намећу тренеру Мићићу

Данијел Радујковић
Звијезда 09: Бразилци се намећу тренеру Мићићу

Бијељина - Иако је током зиме довео доста појачања један од конкурената за титулу у Првој лиги РС, екипа Звијезде 09, тражи још једног нападача, али и штопера како би комплетирао екипу и спремно дочекао 10. март за када је заказан наставак првенства.

У тиму из етно-села Станишићи било је доста промјена током зиме, а своју срећу траже и тројица Бразилаца Рафаел, Рамон и Вилијан, који се покушавају да се наметну тренеру Драгану Мићићу. Као и сваки играч из ове државе ова тројица добро баратају лоптом и технички су потковани, али питање је да ли ће неко од њих бити уврштен у тим који ће се током прољећа борити за прво мјесто и пласман у Премијер лигу БиХ. Имали су деби у пријатељском мечу против Будућности из Бановића, а поред Дамјана Крајишника, Рафеал је успио постићи погодак у мечу који је завршио 2:2.

- Бразилцима ће требати мало више времена да се уклопе и прихвате наш менталитет. Из дана у дан све је боље, а недавно нам је дошао и центарфор Вилијан, па ћемо да га видимо. Играо је полувријеме против Будућности, још ћемо да га посматрамо. Треба нам нападач, али морамо видјети да ли је он за нас. Ако није онда ћемо гледати друга рјешења. Ако би барем један од њих био појачање, то би било добро. Надам се да ће то бити овај Вилијан, види се да има неку жицу центарфора, можда би он могао да нам користи за сезону. Тражимо и штопера, имамо неку опцију, али нисмо то ријешили, али сигурно ће доћи један одбрамбени играч - истакао је Мићић.

Пошто је током играчких дана био врсан нападач он ће сигруно тражити офанзивну игру са много голова, тако да ће морати урадити доста посла током припрема, јер је Звијезда у 16 кола дала 28 голова, што није ни два по мечу. За вријеме три припремна постигла је четири, али резултат против Напретка из Крушевца (1:1), Слоге из Симиног Хана (1:2) и Будућности (2:2) није био у првом плану.

- У суштини најбитније је да видимо у каквој смо спреми. Умор је код играча, ради се напорно, а битно нам је како тркачки стојимо. Сваку утакмицу играју по двије екипе, али полако играчи на које озбиљно рачунамо имаће већу минутажу и играће већи дио утакмице. Треба полако правити екипу и уигравати. Наредни меч имамо против Славена из Живиница у недјељу, 11. фебруара - закључио је Мићић.

Ривали без нових појачања

Главни кандидати Звијезде 09 за титулу биће Рудар Приједор и Дрина из Зворника. Ова два тима такође су у фази припрема, али нису толико активни што се тиче трансфера. Дрина је до сада ангажовала Демира Авдића и Милана Николића који се добро уклапају у тим тренер Вељка Цвјетиновића, али није било новости у посљедње вријеме. Зворничани су данас требали играти против Лознице, али је меч одгођен. Што се тиче "рудара" побиједили су хрватски Врбовец са 3:2, гдје су се истакли млади играчи, а наредни меч такође ће играти против екипе из ове државе и у суботу ривал ће им бити Горица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана