Zrinjski određuje datum početka

Milan Zubović
Zrinjski određuje datum početka

Banjaluka - Kada će početi takmičenje u košarkaškoj Ligi za prvaka i Ligi za opstanak BiH, još nije poznato i to će zavisiti od učinka Zrinjskog u Drugoj ABA ligi. Mostarci imaju šansu da izbore nastup na Fajnal foru drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja pa su u igri dvije opcije, prva da takmičenje počne 12, a druga 20. marta.

- Čekamo da vidimo šta će Zrinjski napraviti pa ćemo onda odlučiti kada će krenuti takmičenje. Spremni smo za obje varijante - izjavio je potpredsjednik KS BiH Boris Spasojević.

Pred početak drugog dijela takmičenja nije poznato da li će dio njega biti sudije iz Košarkaškog saveza Herceg-Bosne koje bojkotuju ligaški dio takmičenja. Naime, Udruga sudaca i opunomoćenika KS HB (USOKS) u utorak će imati sjednicu na kojoj će donijeti odluku hoće li njeni arbitri dijeliti pravdu na utakmicama Lige za prvaka i Lige za opstanak BiH. Spor je nastao još prije početka ove sezone kada je ovo udruženje zabranilo svojim članovima da sude utakmice u takmičenjima pod okriljem KS BiH.

- Dobili smo dopis Upravnog odbora KS BiH i naš Upravni odbor odlučiće od daljim koracima. Problem nisu dugovanja, već prijedlog lista za prvenstvo i poštovanje procedura - rekao je član UO USOKS HB Mate Križanac.

Odluka je trebalo da bude donesena u petak, ali je prolongirana za iduću sedmicu.

- Upravni odbor KS BiH poslao je dopis udruženju da se pridruže i budu dio Lige za prvaka i Lige za opstanak jer tokom cijele sezone imamo problema sa nedostatkom ljudi. Zastupljeni smo u odnosu 1-1-1, odnosno po 14 sudija iz svakog od tri Saveza, ali pošto nema članova iz Herceg-Bosne, sada samo 28 arbitara sudi sve utakmice u BiH, što je previše za njih. Sudije hoće da se pridruže, ali im udruženje to brani - rekao je Spasojević.

F4 u Čačku

Fajnal for Druge ABA lige biće održan u Čačku 3. i 4. aprila. Najbolje četiri ekipe obezbijediće učešće, a pobjednik će se plasirati u prvu diviziju ABA lige za narednu sezonu. Poslije 17 kola lider na tabeli je upravo domaćin Borac sa skorom 12/5, koliko ima i slovenačka Krka, treći Vršac ima 11/6, četvrta Primorska 11/6, peti Zrinjski 10/7 i šesta Rogaška 9/8...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana