Zrinjski novi izazov za Miloša Aćimovića

Milan Zubović
Zrinjski novi izazov za Miloša Aćimovića

Banjaluka - Doskorašnji fudbaler Leotara Miloš Aćimović danas bi trebalo da potpiše ugovor sa Zrinjskim, a zatim bi trebalo da uslijedi promocija.

Talentovani Trebinjac bio je na meti nekoliko klubova iz zemlje i inostranstva, ali je aktuelni šampion BiH bio najkonkretniji.

- Čelnici Leotara i Zrinjskog već su se dogovorili i još se samo čeka moj potpis na ugovor. To bi trebalo da se desi u srijedu kada je zakazana i promocija. Ambicije su jednostavne i u vezi su sa odbranom titule. Vjerujem da u klubu ozbiljno računaju na mene i da ću se dobrim igrama uspjeti nametnuti treneru - izjavio je Aćimović.

Prije nekoliko dana vratio se iz Njemačke, gdje je bio na probi u Volfzburgu. Iako je zadovoljio ukuse čelnika iz "vučijeg" grada, nije potpisao saradnju.

- Bio sam na probi u Volfzburgu i zadovoljio sam njihove apetite. Problem su bili papiri Evropske unije, jer nemam pasoš neke od država članica, a uz to nemam ni 18 godina. Kad postanem punoljetan moći ću bez problema igrati za neki klub iz EU. Ko zna, možda ove ili sljedeće godine zaigram u nekoj od velikih liga - naglasio je Aćimović.

On je istakao razlike u kvalitetu između BiH i Njemačke.

- Sam odlazak u Volfzburg za mene je bilo neprocjenjivo iskustvo za nastavak karijere. O tome da su uslovi tamo fenomenalni ne treba da trošimo mnogo riječi i stvarno sam se brzo navikao, a igra se mnogo brže nego kod nas - dodao je Aćimović.

Prvi dio ove sezone proveo je u Leotaru sa kojim je na kraju jesenjeg dijela šampionata Republike Srpske zauzeo prvo mjesto na tabeli. Klub koji je praktično bio pred gašenjem odigrao je daleko više iznad očekivanog, a dio tih zasluga idu i na Aćimovićev račun.

- Svi u klubu su prezadovoljni sezonom. Bili smo pred gašenjem i nismo očekivali ovako visok plasman na tabeli, jer je ekipa bila nova i sa novim trenerom. Ipak, pokazali smo snagu i sada su želje svih da osvojimo šampionsku titulu i izborimo mjesto u Premijer ligi BiH - kazao je Aćimović.

Najmlađi kapiten

Aćimović je postao najmlađi kapiten Leotara u istoriji kluba, koja se počela pisati 1925. godine kada je ekipa osnovana.

- Ne mogu opisati osjećaj kada su mi dali kapitensku traku i sve je bilo pomalo nestvarno. U ekipi je bilo starijih igrača koji su možda to zaslužili prije mene, ali takva je bila odluka. Čudno mi je bilo da sam ja kapiten legendama Leotara Nenadu Stojanoviću, koji je osvojio šampionsku titulu, kao i Semjonu Miloševiću. Oni su dosta stariji od mene i mnogo ih poštujem, kao ljude i kao igrače, tako da se nisam mogao prema njima ophoditi kao kapiten ili im naređivati - rekao je Aćimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana