Žrijebom odlučuju domaćina turnira Kupa BiH za rukometaše

Darko Pašagić
Žrijebom odlučuju domaćina turnira Kupa BiH za rukometaše

Banjaluka - Četiri dana prije početka finalnog turnira Kupa BiH za rukometaše još nije donesena odluka ko će biti domaćin ove smotre, a to bi trebalo da bude odlučeno danas u 13 časova u Sarajevu i to, ni manje ni više, nego žrijebom.

Za finalni turnir kandidaturu su poslali Borac m:tel i zenički Čelik i po nepisanom redoslijedu završnica Kupa trebalo je da bude održana u Banjaluci, jer je Republika Srpska posljednji put domaćin bila 2011. godine, kada je ova smotra održana u Banjaluci.

- Godinama unazad taj džentlmenski dogovor je poštovan, ali sada očigledno nekom nije u interesu da Banjaluka bude domaćin. Na sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH, održanoj prije nekoliko dana, nije mogla da bude donesena odluka gdje će se okupiti četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju, pa je loptica prebačena na nas - naglasio je član Predsjedništva Rukometnog saveza BiH Zdravko Milićević.

Međutim, ponovo nije došlo do dogovora.

- Član Predsjedništva Nevenko Herceg bio je neutralan, predsjednik RS BiH Mirsad Sirćo je bio za Zenicu, a ja sam samo želio da bude poštovan dosadašnji redoslijed, odnosno da to bude Banjaluka - dodao je Milićević.

Predsjednik RS BiH tvrdi da je na kraju sjednice Upravnog odbora donesena odluka da kancelarija saveza u Sarajevu žrijebom odluči ko će biti domaćin.

- U ovom trenutku Zenica ima daleko bolje uslove od Banjaluke za organizaciju finalnog turnira. Dva kluba koja su poslala kandidaturu nisu mogla da se dogovore, jer predstavnici Borca nisu htjeli da odustanu, tvrdeći da je red da se smotra održi u Republici Srpskoj. Zato je donesena odluka da se žrijebom odluči domaćin - naglasio je Sirćo.

Međutim, Milićević tvrdi da nije bilo tako.

- Nigdje nije dogovoreno da se žrijebom određuje domaćin finalnog turnira i očigledno je da predsjednik Predsjedništva RS BiH Mirsad Sirćo ne govori istinu. Poslije Goražda, Čapljine i Ljubuškog red je da neko iz Republike Srpske, odnosno Borac bude domaćin završnice Kupa BiH. Dosta smo pravili ustupke, više nećemo. Očigledno je da sva ova dešavanja imaju nekakvu pozadinu, ali nije jasno kakvu - istakao je Milićević.

U Rukometnom klubu Borac m:tel obaviješteni su da je žrijeb za domaćina danas.

- Još razmatramo da li ćemo ići u Sarajevo. Nije nam jasno ko je donio odluku da se domaćin bira žrijebom, jer je očigledno da to nisu uradili ni Izvršni odbor RS BiH, ali ni Predsjedništvo - naglasio je član Upravnog odbora "crveno-plavih" Vladimir Branković.

Učesnici

Na završnom turniru osim Borca m:tel i zeničkog Čelika nastupiće još Goražde i Izviđač iz Ljubuškog. U polufinalu, koje bi trebalo da bude u subotu, 30. maja, sastaće se: Borac m:tel - Izviđač, odnosno Goražde - Čelik. Finalni meč trebalo bi da bude odigran u nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana