Жријебом одлучују домаћина турнира Купа БиХ за рукометаше

Дарко Пашагић
Жријебом одлучују домаћина турнира Купа БиХ за рукометаше

Бањалука - Четири дана прије почетка финалног турнира Купа БиХ за рукометаше још није донесена одлука ко ће бити домаћин ове смотре, а то би требало да буде одлучено данас у 13 часова у Сарајеву и то, ни мање ни више, него жријебом.

За финални турнир кандидатуру су послали Борац м:тел и зенички Челик и по неписаном редослиједу завршница Купа требало је да буде одржана у Бањалуци, јер је Република Српска посљедњи пут домаћин била 2011. године, када је ова смотра одржана у Бањалуци.

- Годинама уназад тај џентлменски договор је поштован, али сада очигледно неком није у интересу да Бањалука буде домаћин. На сједници Извршног одбора Рукометног савеза БиХ, одржаној прије неколико дана, није могла да буде донесена одлука гдје ће се окупити четири најбоље екипе у најмасовнијем такмичењу, па је лоптица пребачена на нас - нагласио је члан Предсједништва Рукометног савеза БиХ Здравко Милићевић.

Међутим, поново није дошло до договора.

- Члан Предсједништва Невенко Херцег био је неутралан, предсједник РС БиХ Мирсад Сирћо је био за Зеницу, а ја сам само желио да буде поштован досадашњи редослијед, односно да то буде Бањалука - додао је Милићевић.

Предсједник РС БиХ тврди да је на крају сједнице Управног одбора донесена одлука да канцеларија савеза у Сарајеву жријебом одлучи ко ће бити домаћин.

- У овом тренутку Зеница има далеко боље услове од Бањалуке за организацију финалног турнира. Два клуба која су послала кандидатуру нису могла да се договоре, јер представници Борца нису хтјели да одустану, тврдећи да је ред да се смотра одржи у Републици Српској. Зато је донесена одлука да се жријебом одлучи домаћин - нагласио је Сирћо.

Међутим, Милићевић тврди да није било тако.

- Нигдје није договорено да се жријебом одређује домаћин финалног турнира и очигледно је да предсједник Предсједништва РС БиХ Мирсад Сирћо не говори истину. Послије Горажда, Чапљине и Љубушког ред је да неко из Републике Српске, односно Борац буде домаћин завршнице Купа БиХ. Доста смо правили уступке, више нећемо. Очигледно је да сва ова дешавања имају некакву позадину, али није јасно какву - истакао је Милићевић.

У Рукометном клубу Борац м:тел обавијештени су да је жријеб за домаћина данас.

- Још разматрамо да ли ћемо ићи у Сарајево. Није нам јасно ко је донио одлуку да се домаћин бира жријебом, јер је очигледно да то нису урадили ни Извршни одбор РС БиХ, али ни Предсједништво - нагласио је члан Управног одбора "црвено-плавих" Владимир Бранковић.

Учесници

На завршном турниру осим Борца м:тел и зеничког Челика наступиће још Горажде и Извиђач из Љубушког. У полуфиналу, које би требало да буде у суботу, 30. маја, састаће се: Борац м:тел - Извиђач, односно Горажде - Челик. Финални меч требало би да буде одигран у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана