Žrijeb četvrtfinala fudbalskog Kupa BiH: Borac na Široki, Sloga imala sreće

Siniša Kotaraš
Žrijeb četvrtfinala fudbalskog Kupa BiH: Borac na Široki, Sloga imala sreće

Banjaluka - Fudbaleri Borca igraće protiv Širokog Brijega u četrvtfinalu Kupa BiH, dok je mnogo bolje prošao drugi predstavnik Srpske, Sloga iz Gornjeg Crnjelova koja je za rivala dobila Klis iz Butorović polja, člana Druge lige FBiH.

U ostala dva četvrtfinala, snage će odmjeriti Zvijezda iz Gradačca i TOŠK iz Tešnja, rivali iz Prve lige FBiH, te Sarajevo i Zrinjski što svakako predstavlja derbi ove runde. Prve utakmice na rasporedu su 27. februara, a revanši 14 dana kasnije, 13, marta.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci nisu presretni rezultatom žrijeba, ali su ujedno i svjesni da, ukoliko žele da u ovom takmičenju naprave neki dobar rezultat, moraju da se suoče i sa najkvalitetnijim rivalima.

- Prije ili kasnije morali smo da dobijemo nekog od premijerligaša. Svakako da je Široki Brijeg blagi favorit, ali favorit ne pobjeđuje uvijek. Siguran sam da ćemo biti dostojan protivnik i vjerujem da će onaj ko pobijedi u ovom dvomeču igrati i u finalu - prokomentarisao je trener Borca Darko Vojvodić.

Novoimenovani kapiten, povratnik u “crveno-plavi” dres Stojan Vranješ, već je jednom sa Borcem eliminisao Široki Brijeg u četvrtfinalu, u sezoni 2009/10, kada su se Banjalučani okitili peharom i nema ništa protiv da se istorija ponovi.

- Neće biti lako, to je jasno, ali olakšavajuća okolnost za nas može da bude i činjenica da će Široki prije nas igrati težak prvenstveni meč sa Zrinjskim, Uz to, revanš se igra na našem terenu što nam daje realne šanse da se nadamo prolasku u polufinale - tvrdi Vranješ.

Iako su za protivnika dobili ekipu koja je u rangu ispod, u Gornjem Crnjelovu ipak pozivaju na oprez.

- Dobili smo, pod navodnicima, laganog protivnika. Mogli smo proći i mnogo teže, a ovako imamo šanse za polufinale. Ali, Klis moramo shvatiti ozbiljno. To je ekipa u usponu koja nije slučajno došla do četvrtfinala. A kako su u Kupu iznenađenja moguća, moramo biti krajnje ozbiljni - naglasio je trener Sloge, Dragan Mićić, uz napomenu da je klub, zbog priprema u Antaliji, podnio zahtjev za odgađanje prvog meča.

Takođe, izvučeni su i parovi četvrtfinala juniorskog kupa BiH u kojem će se sastati: Široki Brijeg - Borac, Sarajevo - Tomislav, Zrinjski - Krupa, Sloboda - Zvijezda 09.

 

Krunić ponovo u Borcu

Nekadašnji prvotimac, a potom trener i sportski direktor Borca, Branislav Krunić, ponovo je na Gradskom stadionu gdje će voditi brigu o omladinskoj školi, te formirati skauting službu.

- Postigli smo dogovor sa Krunićem da se vrati u Borac i veoma sam sretan zbog toga. Njegov zadatak će biti briga oko omladinske škole i uspostavljanje skauting službe koja trenutno u Borcu ne postoji. Biće imenovan za direktora škola - potvrdio je predsjednik Borca, Vico Zeljković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana