Златко Јелисавац, тренер Рудар Приједора: Сачуваћемо прво мјесто

Дарко Пашагић
Златко Јелисавац, тренер Рудар Приједора: Сачуваћемо прво мјесто

Приједор - У редовима Рудар Приједора могу бити задовољни послије прве двије контролне утакмице у којима су савладана два хрватска тима, Врбовец са 3:2 и Горица са 2:1.

Ипак, шеф стручног штаба Приједорчана Златко Јелисавац каже да су то тек уводни мечеви и да би кроз наредне сусрете његова екипа требало да дође до праве форме.

- Наравно да ме радују побједе, али ипак су то контролне утакмице. Најважније за ову фазу припрема је да, сем ситнијих вироза, немамо озбиљних проблема и да су се сви играчи који су били повријеђени постепено укључили у рад - нагласио је Јелисавац.

Оно што га радује је да су играчи тркачки на оба меча одговорили свим постављеним задацима.

- Најважнији је у овом тренутку тај физички дио, а кроз рад са лоптом уиграћемо екипу. До наставка првенства имамо још скоро мјесец и најважније је да нам бар за сада временске прилике иду на руку - наставио је стратег Приједорчана који на располагању има 20 фудбалера и три голмана.

Јелисавац је нагласио да су до краја припрема заказана још четири контролна сусрета.

- Већ сутра ћемо снаге одмјерити са Слободом из Мркоњић Града, за суботу је заказан меч са бањалучким Жељезничарем, седам дана касније играмо са Подгрмечом из Санског Моста, а генерална провјера је 3. марта против Козаре. Ривали су по мјери и сигуран сам да ћемо првенство дочекати потпуно спремни - изјавио је Јелисавац.

Послије 16 одиграних кола "рудари", који су се окитили јесењом титулом имају 37 бодова, два више од по многима највећег фаворита Звијезде 09 и четири више зворничке Дрине.

- Без обзира на снагу ривала, сматрам да можемо остати на лидерској позицији и на тај начин се вратити у премијерлигашко друштво. Наша највећа предност је што смо задржали екипу из првог дијела сезоне и уз ових неколико играча који су дошли вјерујем да имамо квалитет да останемо лидери. Ипак, више од свега волио бих да буде занимљиво фудбалско прољеће на теренима Републике Српске и да све протекне у спортском такмичењу - додао је Јелисавац.

Тројица новајлија

Редове Рудар Приједора ове зиме појачали су голман Мирза Хамзабеговић, те играчи Милош Кукић и Душан Комљеновић. Клуб је напустио само Растко Роквић, који се због обавеза на факултету преселио у Бањалуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана