Žižović ide u Radnik

D. Repija, I. Stanišić
Žižović ide u Radnik

Banjaluka - Mjesto Mladena Žižovića u autobusu za Novigrad, gdje će fudbaleri Borca boraviti na pripremama od danas do 10. februara, ostaće upražnjeno pošto je iskusni fudbaler odlučio da prihvati ponudu Radnika iz Bijeljine.

Ovo je epilog kojem se niko nije nadao na Gradskom stadionu pošto je Žižović, kojem je istekao ugovor, tokom zimske pauze u nekoliko navrata razgovarao sa čelnicima Borca i činilo se da su dvije strane blizu dogovora. Posljednji put su razgovarali juče, ali nije došlo do dogovora pa je odlučio da prihvati ponudu Radnika. Fudbaler rođen u Rogatici prije 35 godina već je nastupao za Radnik i to od 1998. do 2002. godine. Na telefonske pozive juče se nije javljao, ali je sportski direktor Radnika Boro Đokić indirektno potvrdio da je postignut dogovor.

- Ne mogu da kažem detalje, jer smo u završnim pregovorima. Neke stvari ne bih da prejudiciram, jer želim da ispoštujemo drugu stranu. Mogu samo da kažem da ćemo biti vrlo zadovoljni ukoliko uspijemo da ga dovedemo, jer smatram da je on pojačanje koje nam je potrebno da izborimo opstanak - rekao je Đokić.

Žižović je u Borac došao na početku 2012. godine i od tada je nezamjenljiv član početne postave. U prvom dijelu sezone istakao se asistencijama, a čak sedam puta je saigrače "spojio" sa golom. Prije Borca, Žižović je igrao za Mladost iz Rogatice, zatim Radnik, Rudar Ugljevik, Zrinjski i Tiranu, a za reprezentaciju BiH upisao je četiri nastupa.

Borac će u Novigradu učestvovati na turniru "Istra vinter kup", a prvi protivnik u ponedjeljak je slovenački prvoligaš Zavrč, zatim Novi Pazar (utorak) i slovenačka Ilirija (četvrtak).

Grujić za sada ostaje

Transfer kapitena Borca Vladana Grujića u norveški Asker bio je gotova stvar, ali će iskusni fudbaler za sada ostati u Banjaluci. On je u ovom klubu trebalo da bude registrovan kao trener mlađih kategorija i igra za seniorski tim, ali je zapelo kod papirologije pošto su pravila u Norveškoj rigorozna. Činjenica da Grujić nema pasoš zemlje koja je članica Evropske unije zakomplikovala je proceduru i više detalja biće poznato za nekoliko dana. Grujić, međutim, neće putovati sa dosadašnjim klubom na pripreme, ali ukoliko angažman u Norveškoj propadne, naknadno će se priključiti "crveno-plavima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana