Живот окончан у шеснаестерцу

Бране Радуловић
Живот окончан у шеснаестерцу

Дервента - Голман Борца из Осиње Дејан Мајсторовић преминуо је на терену током утакмице Подручне лиге Добој у којој је његов тим гостовао Братству у Доњој Дубици покрај Оџака.

Гости из Осиње повели су са 1:0 у трећем минуту сусрета да би само три минута касније у свом шеснаестерцу Мајсторовић пао. Био је сам на том дијелу терена, јер се акција одвијала на другом крају игралишта. Играчи су примијетили да голман непомично лежи па су му одмах притрчали. Иако под шоком, покушали су да му пруже помоћ, али је пулс већ био осјетно ослабљен. Мајсторовић је аутомобилом пребачен у шамачки Дом здравља, али спаса није било и љекари су само констатовали смрт. Позвани су Дејанов отац Златко и брат Саша, док је тијело несрећног младића, рођеног 1. априла 1993. године превезено у добојски Регионални медицински центар.

- Ова трагедија нас је шокирала. Наше село од недјеље, када се све догодило, тугује и жали за младим човјеком. Био је младић за примјер, који раније није имао здравствених проблема. Био је запослен, мада је увијек стизао на тренинге, гдје се са једним другаром смјењивао на голу. Истински је волио спорт, коме је, ето, и живот дао - рекао је предсједник Братства Станко Томић, који је упутио изразе најдубљег саучешћа породици Мајсторовић.

Туга је и међу становницима дервентске општине, а јуче је у кућу породице Мајсторовић долазило на десетине мјештана, који су жељели да са родитељима несрећног Дејана подијеле жалост.

- Наш Дејан радио је у оближњим Церанима. Све обавезе је професионално испуњавао, а такав је био и у нашем клубу гдје је провео око двије године. Изгубили смо сјајног младог човјека и спортисту, младића на кога су се многи могли само угледати - истакао је предсједник Борца Славен Ћорић.

Посљедњи испраћај Дејана Мајсторовића биће данас у 12 часова на мјесном гробљу у Осињи, селу дервентске општине удаљеном око 25  километара од општинског центра у правцу Добоја.

Долазак

Посљедњем испраћају несрећног Мајсторовића у Осињи  присуствоваће организовано фудбалери, тренери и клупско руководство клуба из Доње Дубице. Предсједник Станко Томић рекао је да ће породици понудити и помоћ у организацији сахране. Телеграм саучешћа послао је и Подручни фудбалски савез Добој, а предсједник и генерални секретар Савеза Бранко Стевановић и Љубиша Трипуновић такође ће присуствовати сахрани.

Трагедије у БиХ

>Март 2013 - Фудбалер Славије из Источног Сарајева Станко Зечевић (19) преминуо од срчаног удара послије тренинга.

>Јун 2013 - Играч ФК Борац из Шамца Стојан Томић (22) преминуо на терену од посљедица срчаног удара.

>Мај 2014 - Бивши млади репрезентативац БиХ Дејан Дракул (26) преминуо је у ноћи између уторка и сриједе у Бијељини након тешке болести.

>Август 2014 - Ален Поздеровић (26) из Бановића преминуо је на фудбалском терену у мјесту Шишићи код Живиница.

>Август 2015 - Легендарни фудбалер Травника Елведин Варупа (40) преминуо због срчаног удара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана