“Zimski fenjer” gori u kanjonu Tijesno

Darko Pašagić
“Zimski fenjer” gori u kanjonu Tijesno

Mostar - Fudbaleri Krupe na zimski odmor odlaze kao posljednjeplasirani tim i u nastavku sezone očekuje ih grčevita bitka za opstanak.

Premijerligaš iz kanjona Tijesno u posljednjem susretu ove godine poražen je na stadionu “Pod Bijelim brijegom” od Zrinjskog rezultatom 0:1. Od samog početka susreta, koji je odigran bez prisustva gledalaca, Mostarci su imali više od igre, a prvu priliku stvorili su u 13. minutu. Poslije centaršuta lopta je došla do Darija Rugaševića, ali je čuvar mreže Krupe Matej Marković zaustavio na samoj liniji. Četiri minuta kasnije pokušao je Marin Galić, ali je još jednom golman gostiju bio na visini zadatka. Jedinu pravu priliku u prvom dijelu Krupa je imala u 42. minutu, kada je defanzivac Zrinjskog Hrvoje Barišić požrtvovanom intervencijom spriječio najgore.

I u nastavku susreta igrači Zrinjskog su krenuli ofanzivno, a prvu priliku imao je Ognjen Todorović u 58. minutu, međutim, ponovo je Marković odbranio. Dva minuta kasnije ponovo je dobro intervenisao golman Krupe poslije udarca Ismara Hairlahovića. Domaći su poveli u 66. minutu kada je mrežu Krupe pogodio “rezervista” Eman Marković. Tri minuta kasnije zaprijetio je rezervni fudbaler Krupe Almir Aganspahić, ali je golman Mostaraca Ivan Brkić odlično intervenisao. U drugom minutu sudijske nadoknade veliku šansu za Krupu imao je “rezervista” Jovo Lukić, međutim, njegov udarac glavom završio je preko gola.

- Bili smo blizu boda, ali možda bi to bilo nezasluženo, jer nas je Zrinjski pritiskao tokom cijelog susreta. Uspeli smo da dobro odigramo u defanzivi i na kraju smo primili gol iz udarca. Nedostajalo nam je možda malo više drskosti u napadu - naglasio je trener Krupe Petar Kurćubić.

On je dodao da će ekipa ostati na okupu još nekoliko dana.

- Posle slobodnog vikenda treniraćemo do srede. U međuvremenu ćemo obaviti analize, ali i razgovore sa svim igračima. Jasno je da se moraju desiti velike promene u ekipi tokom zimskog prelaznog roka, ali verujem da još ništa nije izgubljeno i da Krupa može ostati premijerligaš - rekao je Kurćubić i dodao da će se ekipa za nastavak prvenstva okupiti 10. januara.

Iako je stadion bio zatvoren za gledaoce zbog kazne Zrinjskom poslije incidenta u susretu protiv Sarajeva kada je pogođen član stručnog štaba ekipe sa “Koševa” Muhamed Džakmić, navijači Mostaraca “ultrasi” našli su način da podrže svoje ljubimce. Bili su iza tribina stadiona “Pod Bijelim brijegom” i bakljadom su podržali svoj tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana