Жеравица погодио два пута у мету

Синиша Котараш
Жеравица погодио два пута у мету

Тјентиште - Фудбалери Борца одиграли су и прву утакмицу у току припрема на Тјентишту, а шеф стручног штаба, Дарко Војводић, истиче како је задовољан виђеним у првом полувремену сусрета са Сутјеском који су “црвено-плави” ријешили у своју корист са 2:1, уз два гола Милоша Жеравице.

- У другом су шансу добили сви играчи, па се није ни  очекивала нека сјајна представа. Ипак, ти наши јуниори су показали да имају талента и да су перспективни, али има и оних којима је овај ниво још превелик. Рекао сам већ да ме утакмице на припремама не занимају, много ме више интересују неке друге ствари, али не могу рећи да ми није драго због побједе - рекао је Војводић.

У међувремену, Бањалучани су остали без двојице, у прошлој сезони стандардних првотимаца, голмана Горана Вуклиша и искусног дефанзивца Данијела Мајкића. Вуклиш је појачао редове Слободе из Тузле, док се Мајкић запутио у Грчку.

- Вуклиш је већ напустио припреме, а клуб му неће правити никакве проблеме и ако постигне договор са Слободом, желимо му много среће. Што се тиче Мајкића, он је добио пет слободних дана и отишао је у Грчку да покуша да се договори са једним тамошњим друголигашем. Ако не постигне договор, врата Борца су му отворена. У сваком случају, његов статус ће бити познат до недјеље - појаснио је спортски директор Марко Максимовић.

Стратег Бањалучана Дарко Војводић, каже како одлазак Вуклиша не представља велики проблем, али да ће бити веома тешко надокнадити евентуални одлазак Мајкића.

- Имамо два сјајна млада голмана, репрезентативца Немању Тркуљу и Марка Саватовића, али за Мајкића немам праву замјену јер ми је он веома успјешно покривао три позиције - тврди Војводић, који ће покушати да пронађе замјену за Мајкића уколико он заврши посао у Грчкој.

Борац данас (сриједа, 17 часова), игра нову пријатељску утакмицу, у Горажду, против истоименог федералног прволигаша.

Тјентиште прави рај

Стратег Бањалучана посебно се похвално изразио у вези са питањем Националног парка Тјентиште гдје Борац одрађује припреме.

- Овдје имамо идеалне услове за рад, не само на терену, већ и када је ријеч о смјештају, исхрани и љубазности свих запослених, са директором Дејаном Павловићем на челу. Права је штета што на Тјентиште не долази више екипа јер и овдје имају, ако не боље, а оно исте услове као и на много скупљим дестинацијама - нагласио је Дарко Војводић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана