Željko Panić, sportski direktor Olimpa: Mnogo nam značido lazak Stjepanovića

Danijel Radujković
Željko Panić, sportski direktor Olimpa: Mnogo nam značido lazak Stjepanovića

Banjaluka - Više od 400 najboljih takmičara iz 11 zemalja ovog vikenda na osmom međunarodnom mitingu "Banjaluka open 2015" boriće se za FINA bodove i nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će ove godine biti održano u Kazanju.

Iz redova banjalučkog Olimpa, koji je domaćin turnira, istakli su da je sve spremno da grad na Vrbasu ugosti najbolje plivače iz regiona i Evrope. Ono što posebno ističu kao veliko zadovoljstvo je što će promotor mitinga biti trenutno najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović, osvajač zlatnih medalja sa evropskih prvenstava i bronze sa Svjetskog šampionata.

- Svake godine nekog od poznatih imamo za promotora i nastojimo da on bude iz Srbije. Do sada je to nekoliko puta bio Milorad Čavić, jednom Nađa Higl, a ove godine to je Velimir. Nama to puno znači, jer je on ime koje je sada među najboljima u svjetskom plivanju na srednjim distancama. Drago nam je što ćemo moći da ga vidimo uživo. Naši treneri i plivači imaće priliku da od njega puno nauče, da se raspitaju kod njega i njegovog trenera o tome kako rade i spremaju se. Mislim da on nikad nije bio na mitinzima u Srbiji, jer živi u Dubaiju i posebno nam je zadovoljstvo što dolazi kod nas i što smo ga uspjeli dovesti - kazao je sportski direktor Olimpa Željko Panić.

Prijave za miting u Banjaluci trajale su do sinoć i Panić vjeruje da će se okupiti više od 400 plivača koji će doći iz 11 država. Najbolji takmičari ne zaobilaze Banjaluku jer se ovaj miting boduje za Svjetsko prvenstvo u Kazanju.

- Nama je u interesu da takmičenje bude kvalitetno i zato smo se uglavnom bazirali na seniore i juniore. Dolaze plivači iz više od 40 klubova. Doći će vrlo jaka reprezentacija Grčke, kompletan tim iz Slovenije, takođe iz Hrvatske. Ponovo će tu biti Čaba Silađi i Ivan Lenđer. Oni vuku jedni druge, prijavljuju se kada vide da će biti kvalitetnih plivača, jer faktički imaju dobre sparing partnere, tako da bolje plivaju. Poštujemo FINA pravila, što je najbitnije, imamo dovoljan broj sudija, pratimo svako dešavanje u vodi i zato je Banjaluka na najvišem nivou - dodao je Panić.

Takmičenje će biti održano u subotu i nedjelju. Od devet časova su na programu kvalifikacije, a finala prvog dana od 17, odnosno od 16 časova drugog dana.

- Ovo nam je osmi miting po redu pa faktički imamo organizaciju u malom prstu. Od januara intenzivno radimo na spremanju mitinga i rješavamo dio po dio. Čim se završi jedan, vidimo nedostatke pa znamo šta treba da mijenjamo za iduću godinu - zaključio je Panić.

 

Ivana adut Olimpa

Najbolja plivačica BiH Ivana Ninković, koja studira u SAD, trenutno se nalazi u Banjaluci i plivaće na mitingu.

- Ona je tu neko vrijeme i treba da se adaptira na ove uslove i vremensku zonu. Najbitnije je da već ima normu za Svjetsko prvenstvo i da je jedina od žena iz BiH, a to je posebno zadovoljstvo. Još traje prilagođavanje, možda baš bude dobra. Pokušavamo da je vratimo u ritam, ali gledamo šta je najbolje za nju da bude u top formi u Kazanju - istakao je Panić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana