“Željini” klinci namučili Borac

Darko Pašagić
“Željini” klinci namučili Borac

Banjaluka - Iako se prije susreta očekivala sigurna i ubjedljiva pobjeda nad gradskim rivalom Željezničar Sport timom fudbaleri Borca su minimalcem otvorili sezonu (1:0) i do prvih bodova došli teže nego što su mogli da pretpostave.

Nije se očekivalo da će izabranici Darka Vojvodića postići samo jedan gol, pogotovo što se mreža tima sa “Predgrađa” zatresla već u 11. minutu golom novajlije Igora Aničića. Međutim bio je to jedini pogodak u prvom okršaju ova dva tima za bodove poslije više od šest i po decenija, iako su domaći preko Aničića, kapitena Saše Kajkuta i Đorđa Ćosića, kao i gosti preko Igora Kuzmanovića imali izgledne prilike.

- Zasluženo smo došli do tri boda, jer je očigledno da je razlika u klasi između Borca i Željezničar sport tima velika. Moja ekipa je pokazala da ima potencijal, a protivnička da je pred njom budućnost. Treba nam vremena da se uigramo i biće to sve mnogo bolje. Nije lako ni igrati za Borac, moji momci se moraju naviknuti na pritisak, ali kažem opet, iz meča u meč bićemo sve bolji - rekao je trener “crveno-plavih” Darko Vojvodić.

U pravom prijateljskom komšijskom okršaju glavni sudija Stojan Vukota iz Gradiške je pokazao čak sedam žutih kartona.

- Svi su zasluženo pokazani, ali sve je to bilo u žaru borbe. Igralo se malo oštrije, a tako i treba da bude u bitkama za bodove. Na nama je da nastavimo da se uigravamo i vjerujem da ćemo već u duelu drugog kola, u kome narednog vikenda dočekujemo Tekstilac, biti još bolji i efikasniji - dodao je Vojvodić.

Šef stručnog štaba Željezničar Sport tima Zoran Ćurguz je naglasio da je njegov tim u ovaj meč ušao oslabljen, ali da su ipak mogli bolje odigrati. Bez obzira na poraz, ne može da bude ni nezadovoljan s obzirom na to da je u zapisniku od 18 igrača čak 16 mlađe od 21 godinu.

- Igrali smo bez četvorice standardnih igrača, a kapiten Dejan Bosančić je zbog temperature bio neizvjestan praktično do samog početka. Iako smo poraženi, rezultatom ne mogu da budem nezadovoljan. Međutim, krivo mi je što je ova moja mlada ekipa možda sa previše respekta ušla u meč - rekao je Ćurguz.

Istakao je da će u narednom periodu sa ekipom više raditi na psihološkoj pripremi.

- Borac nam se praktično nudio u nastavku susreta, ali nismo imali snage da im zadamo udarac. Moramo biti puno bolji ako u drugom kolu na svom terenu želimo zabilježiti pobjedu nad Slobodom iz Mrkonjić Grada - dodao je Ćurguz.

Narednog vikenda u drugom kolu, Borac je domaćin ekipi Tekstilca iz Dervente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana