“Жељини” клинци намучили Борац

Дарко Пашагић
“Жељини” клинци намучили Борац

Бањалука - Иако се прије сусрета очекивала сигурна и убједљива побједа над градским ривалом Жељезничар Спорт тимом фудбалери Борца су минималцем отворили сезону (1:0) и до првих бодова дошли теже него што су могли да претпоставе.

Није се очекивало да ће изабраници Дарка Војводића постићи само један гол, поготово што се мрежа тима са “Предграђа” затресла већ у 11. минуту голом новајлије Игора Аничића. Међутим био је то једини погодак у првом окршају ова два тима за бодове послије више од шест и по деценија, иако су домаћи преко Аничића, капитена Саше Кајкута и Ђорђа Ћосића, као и гости преко Игора Кузмановића имали изгледне прилике.

- Заслужено смо дошли до три бода, јер је очигледно да је разлика у класи између Борца и Жељезничар спорт тима велика. Моја екипа је показала да има потенцијал, а противничка да је пред њом будућност. Треба нам времена да се уиграмо и биће то све много боље. Није лако ни играти за Борац, моји момци се морају навикнути на притисак, али кажем опет, из меча у меч бићемо све бољи - рекао је тренер “црвено-плавих” Дарко Војводић.

У правом пријатељском комшијском окршају главни судија Стојан Вукота из Градишке је показао чак седам жутих картона.

- Сви су заслужено показани, али све је то било у жару борбе. Играло се мало оштрије, а тако и треба да буде у биткама за бодове. На нама је да наставимо да се уигравамо и вјерујем да ћемо већ у дуелу другог кола, у коме наредног викенда дочекујемо Текстилац, бити још бољи и ефикаснији - додао је Војводић.

Шеф стручног штаба Жељезничар Спорт тима Зоран Ћургуз је нагласио да је његов тим у овај меч ушао ослабљен, али да су ипак могли боље одиграти. Без обзира на пораз, не може да буде ни незадовољан с обзиром на то да је у записнику од 18 играча чак 16 млађе од 21 годину.

- Играли смо без четворице стандардних играча, а капитен Дејан Босанчић је због температуре био неизвјестан практично до самог почетка. Иако смо поражени, резултатом не могу да будем незадовољан. Међутим, криво ми је што је ова моја млада екипа можда са превише респекта ушла у меч - рекао је Ћургуз.

Истакао је да ће у наредном периоду са екипом више радити на психолошкој припреми.

- Борац нам се практично нудио у наставку сусрета, али нисмо имали снаге да им задамо ударац. Морамо бити пуно бољи ако у другом колу на свом терену желимо забиљежити побједу над Слободом из Мркоњић Града - додао је Ћургуз.

Наредног викенда у другом колу, Борац је домаћин екипи Текстилца из Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана