Жељина младост нема лимите

Иван Драгичевић
Жељина младост нема лимите

Бањалука - Млада, полетна екипа бањалучког Жељезничара покупила је симпатије прволигашког каравана Републике Српске послије шест одиграних кола у дебитантском наступу у овом рангу.

Тим са великим потенцијалом и изузетно јаком омладинском школом, први пут се докопао Прве лиге и сада сигурно држи позицију на средини табеле. Тренер и играч Бранислав Крунић на располагању има убједљиво најмлађи тим са једва пунољетним саставом, а фудбалска јавност могла се увјерити да је ријеч о веома талентованој генерацији. Истичу се штопер и репрезентативац Србије Јован Владимир Павловић, капитен Дејан Босанчић и убитачни нападач Бојан Марковић, који предводи прволигашке голгетере са четири поготка, а са више од 60 голова био је најбољи стријелац Друге и Треће лиге Српске. 

- Готово цијели тим поникао је у нашој школи, која је недавно прославила десет година постојања. Ове утакмице представљају велико искуство за моју премладу екипу. Радимо постепено, не прескачемо степенике и усмјерени смо на афирмацију наше дјеце, а наравно и постизање резултата. Једно без другог не може, квалитет фудбала мора бити висок и циљ нам је да играмо Премијер лигу са нашим играчима. То једино може уз квалитетан рад, почињемо са петогодишњом дјецом, пратимо њихов биолошки развој, а самим тим и фудбалски. Напретком дјеце развијаће се и клуб, а на нама је да створимо услове како не би каскали ни у чему - рекао је Крунић.

"Жељо" је у претходне двије сезоне незаустављиво протутњао до Прве лиге и без правог конкурента дошао до овог нивоа. Велики је то успјех, с обзиром на младост и неискуство екипе, али и јасна потврда њиховог драгоцјеног талента. Није то остало незапажено од стране богатијих клубова, који су бацили око на неке играче.

- Свакако да има заинтересованих клубова, до сада им је сметњу представљало што смо играли у нижем рангу, а не бих се изненадио да нас у зимском прелазном року напусти неки фудбалер. Не плашимо се таквог епилога, јер имамо спремне насљеднике. Све иде постепено, али брже него што смо очекивали. Дјеца су страшно дисциплинована и посвећена, изненађен сам како прихватају неке ствари. Апострофирам им да у њиховом узрасту нисам разумио неке ствари као што их они сада схватају и ту су у предности. Константно им то понављам да би имали мотив и нешто достигли па нека то буде минимум моја каријера - додао је Крунић.

Дуг према фудбалу

Бивши фудбалер Леотара, Борца, Тома, Москве и других Бранислав Крунић имао је богату каријеру, а сада је у улози тренера-играча.

- Фудбал ми је у крви, дао ми је много па осјећам потребу да му вратим. Желим да овим момцима пренесем знање, развијам се као тренер и морам да напредујем као што се и они развијају. Завршио сам факултет спортских наука, у процесу сам за добијање УЕФА Про лиценце која је највиши тренерски степен - рекао је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана