Željezničar iz Banjaluke ima svog Inzagija

Ivan Dragičević
Željezničar iz Banjaluke ima svog Inzagija

Banjaluka - Iako još nije napunio 17 godina, napadač Željezničar sport tima iz Banjaluke Bojan Marković jedan je od najboljih strijelaca Druge lige Republike Srpske.

Ovaj golobradi mladić postigao je devet golova u dosadašnjih sedam kola, a posebno se ističe blistava predstava protiv Laktaša kada je u pobjedi od 9:1 postigao het-trik. Malo je onih koji su očekivali da će mlada ekipa Željezničara igrati ovako dobro na startu Druge lige, jer su mnogi bili sumnjičavi zbog njihovog neiskustva. Gotovo cijeli tim sastavljen je od tinejdžera, sa izuzetkom igrača/trenera Branislava Krunića i golmana Mladena Kukrike.

- Presrećan smo zbog dobrih igara ekipe i zbog ličnog golgeterskog salda. Ta utakmica sa Laktašima obilježila je dosadašnji dio prvenstva. Ponosan sam na saigrače zbog velikog trijumfa jer su Laktaši bivši član Premijer lige i nije mala stvar pobijediti ih na onakav način. Moram istaći odličnu atmosferu u ekipi, jer odlično funkcionišemo i van terena. Iako nam ulazak u Prvu ligu nije imperativ, nadam se da ćemo izboriti promociju u viši rang - rekao je Marković.

Kažu da se pravi napadač ne postaje nego se rađa, a Marković pokazuje da ima odličan osjećaj za gol, pa se mogu čuti poređenja sa legendarnim Italijanom Filipom Inzagijem.

- Uvijek pratim loptu i pokušavam da se pozicioniram na najbolji način kako bih došao u priliku da postignem pogodak. Na terenu imam odličnu saradnju sa Krunićem, koji iskustvom i ogromnim znanjem mnogo doprinosi našoj igri, a umije da uputi odličan završni pas i servira gol šansu pa nekad nije teško pospremiti je u mrežu. Na meni je da radim naporno i stalno poboljšavam svoju igru i golovi ne bi trebalo da izostanu - kazao je mladi Marković, koji je rođen 1999. godine.

Zovu sa svih strana

Bojan Marković nije odjednom došao u žižu javnosti, ali je široj publici postao poznat na utakmicama reprezentacije Republike Srpske kada je dao tri gola Crvenoj zvezdi. Odigrao je i odličnu prošlu sezonu u Trećoj ligi, a još prije tri godine išao je na okupljanja odgovarajuće selekcije Srbije. Skauti Fudbalskog saveza Srbije stalno prate rad ovog momka, ali i još nekih igrača Željezničara, a Markovića su u notes upisali i mnogi klubovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana