Zdravko Milićević, Prvi čovjek Rukometnog saveza RS: Radmilović svjesno krši zakon

Siniša Kotaraš
Zdravko Milićević, Prvi čovjek Rukometnog saveza RS: Radmilović svjesno krši zakon

Banjaluka - Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Milićević potvrdio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine RS RS Milosava Radmilovića ukoliko bude dokazano da je radio mimo Statuta RS RS, te zloupotrijebio memorandum saveza, što je samo po sebi krivično djelo.

- Kako drugačije da reagujemo na njegove postupke u posljednje vrijeme. Pa on je samoinicijativno sazvao sjednicu Skupštinu za 27. maj, delegatima poslao jedan dnevni red, a onda ih je u Banjaluci dočekao drugi. Sve se završilo u haosu i razišli smo se u svađi. Evo, i sada isto radi. Iako smo imali zakazan sastanak Upravnog odbora za utorak u Derventi, on je dan ranije zakazao nastavak sjednice Izborne skupštine za 16. jun u Doboju. Zloupotrijebio je memorandum saveza, što predstavlja krivično djelo, pozivi nisu ovjereni pečatom i jednostavno ne poštuje nijedan organ saveza, Statut ni poslovnik Skupštine. I kada sam ga upozorio na to, rekao mi je: “Ja moram to da radim, imam stalne pritiske od strane jakih ljudi”. Na koga je mislio, zaista nemam pojma - kategoričan je Milićević.

Sa druge strane, prozvani predsjednik Skupštine tvrdi da ne snosi nikakvu krivicu, te da će upravo on, nakon što na čelo saveza dođu novi ljudi, pokrenuti pitanje odgovornosti Milićevića i njegovih najbližih saradnika.

  • Pa više od 70 odsto klubova i rukometnih radnika traži promjene, jer je rad kancelarije Saveza u posljednjih godinu i po praktično mrtav! A o kršenju zakona i Statuta bih imao i ja šta da kažem. Svi dosadašnji zapisnici su frizirani i prepravljani, potpisivani su u moje ime i ja, i pored svih zahtjeva, nisam uspijevao da dobijem original. Za mene su ove posljednje dvije ili tri sjednice Upravnog odbora nelegalne i zato nisam ni želio da im prisustvujem. A što se tiče te izjave, nemam nikakvih pritisaka, vjerovatno sam se samo loše izrazio - rekao je Radmilović.

Dupla sjednica Skupštine

Predsjednik Skupštine Milosav Radmilović zakazao je nastavak prekinute sjednice za sutra u Doboju sa početkom u 12 časova. Istovremeno, Upravni odbor RS RS najavio je da će se isti taj nastavak prekinute sjednice Skupštine održati u Banjaluci, u hotelu “Bosna”, 30. juna, sa početkom u 12 časova. Biće interesantno vidjeti za koju od ove dvije sjednice će se opredijeliti delegati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana