Здравко Милићевић, Први човјек Рукометног савеза РС: Радмиловић свјесно крши закон

Здравко Милићевић, Први човјек Рукометног савеза РС: Радмиловић свјесно крши закон 15.06.2018 14:17 | Синиша Котараш

Бањалука - Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Здравко Милићевић потврдио је да ће поднијети кривичну пријаву против предсједника Скупштине РС РС Милосава Радмиловића уколико буде доказано да је радио мимо Статута РС РС, те злоупотријебио меморандум савеза, што је само по себи кривично дјело.

- Како другачије да реагујемо на његове поступке у посљедње вријеме. Па он је самоиницијативно сазвао сједницу Скупштину за 27. мај, делегатима послао један дневни ред, а онда их је у Бањалуци дочекао други. Све се завршило у хаосу и разишли смо се у свађи. Ево, и сада исто ради. Иако смо имали заказан састанак Управног одбора за уторак у Дервенти, он је дан раније заказао наставак сједнице Изборне скупштине за 16. јун у Добоју. Злоупотријебио је меморандум савеза, што представља кривично дјело, позиви нису овјерени печатом и једноставно не поштује ниједан орган савеза, Статут ни пословник Скупштине. И када сам га упозорио на то, рекао ми је: “Ја морам то да радим, имам сталне притиске од стране јаких људи”. На кога је мислио, заиста немам појма - категоричан је Милићевић.

Са друге стране, прозвани предсједник Скупштине тврди да не сноси никакву кривицу, те да ће управо он, након што на чело савеза дођу нови људи, покренути питање одговорности Милићевића и његових најближих сарадника.

  • Па више од 70 одсто клубова и рукометних радника тражи промјене, јер је рад канцеларије Савеза у посљедњих годину и по практично мртав! А о кршењу закона и Статута бих имао и ја шта да кажем. Сви досадашњи записници су фризирани и преправљани, потписивани су у моје име и ја, и поред свих захтјева, нисам успијевао да добијем оригинал. За мене су ове посљедње двије или три сједнице Управног одбора нелегалне и зато нисам ни желио да им присуствујем. А што се тиче те изјаве, немам никаквих притисака, вјероватно сам се само лоше изразио - рекао је Радмиловић.

Дупла сједница Скупштине

Предсједник Скупштине Милосав Радмиловић заказао је наставак прекинуте сједнице за сутра у Добоју са почетком у 12 часова. Истовремено, Управни одбор РС РС најавио је да ће се исти тај наставак прекинуте сједнице Скупштине одржати у Бањалуци, у хотелу “Босна”, 30. јуна, са почетком у 12 часова. Биће интересантно видјети за коју од ове двије сједнице ће се опредијелити делегати.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица