Završni turnir Evrolige tri u Banjaluci: Vrbas krenuo pobjedom

Milan Zubović
Završni turnir Evrolige tri u Banjaluci: Vrbas krenuo pobjedom

Banjaluka - Pobjedom protiv Turk Sela rezultatom 81:62 Košarkaški klub invalida Vrbas započeo je takmičenje na kvalifikacionom turniru Evrolige u Banjaluci.

Početak utakmice pripao je Turcima, a sve ostalo bilo je na strani domaćeg tima koji se probudio pred kraj prve četvrtine i na veliki odmor otišao pri rezultatu 45:23, da bi istu igru nastavio i u drugom poluvremenu pa je na kraju bilo 81:62. Pobjednika je predvodio Ademir Demirović sa 22 poena, dok su po 18 dodali Elvir Modronja i Ante Štimac. Drugu utakmicu Vrbas je igrao u petak naveče protiv Marselja, dok će se u subotu sastati sa Flink Stonsom (11.15) i Kilceom (18).

Turnir je otvorio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je istakao da grad godinama podržava sport lica sa invaliditetom i da je turnir jedan od dragulja koji se sjajno uklapa u tu priču. Takmičenje će biti završeno u subotu naveče i samo će pobjednik otići na završni turnir u Španiju. Promotor turnira je proslavljeni srpski košarkaš Zoran Moka Slavnić koji je pozvao sve Banjalučane dobrog srca da dođu na turnir i podrže momke.

- Ovo je više od igre, kao kad je Jugoslavija pobeđivala Ruse. Nisu to bile samo pobede na sportskom terenu, nego i mnogo više od toga. Ovo ovde ko razume, shvatiće šta je život, ko ne razume, ne vredi da mu se objašnjava - istakao je Slavnić.

Za njega je upriličen prijem u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske gdje je sa zamjenikom ministra Draganom Jaćimovićem razgovarao o zakonu o sportu, ali i o unapređenju košarke.

- Sport je najveći ambasador jedne zemlje, bez konkurencije, i njen napredak može da bude brži ukoliko se sport tako shvati. Znam mnogo o sportu, proputovao sam puno zemalja i nadam se da ću dati korisne savete za napredak sporta u Banjaluci i Srpskoj. Detaljno sam upoznao KKI Vrbas i oduševljen sam njihovom igrom, pun sam utisaka i još ne mogu da se oslobodim napetosti koju sam video na terenu - istakao je Slavnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana