Završeno peto izdanje Banjaluka ledis opena 2018.: Bajerlova uzela trofej i 18 bodova

Milan Zubović
Završeno peto izdanje Banjaluka ledis opena 2018.: Bajerlova uzela trofej i 18 bodova

Banjaluka - Češka teniserka Mihaela Bajerlova pobjednica je petog izdanja turnira Banjaluka ledis open 2018. koji je održan na terenima TK Banjaluka.

Ona je u finalu bila bolja od Japanke Satsuki Takamure rezultatom 6:2, 6:1 i tako osvojila 18 bodova za WTA listu na kojoj je prije početka turnira držala 639. poziciju na svijetu sa 35 bodova, pa je očekuje veliki skok.

- Turnir je bio izuzetno kvalitetan dok sam iz kola u kolo podizala formu, igrala sve bolje i bolje i stigla do trofeja. Žrijeb mi se otvorio jer na mojoj strani nije bila teniserka prvi nosilac, što mi je dosta značilo. Finalni meč dobro sam otvorila iako je na samom početku protivnica sjajno igrala, ali sam uspjela da riješim prvi set u svoju korist. Nakon što sam povela u drugom, ona nije mogla da se vrati i čast mi je što sam trijumfovala u Banjaluci - izjavila je Bajerlova koja je bila postavljena za trećeg nosioca.

Japanka je bila četvrta kosturašica turnira i poslije nekoliko dobrih mečeva nije uspjela da dođe do kraja.

- Hvala organizatorima na dobrom turniru i žao mi je što nisam uspjela da ga osvojim. Razlog za to je veliki umor pošto sam dosta prethodnih mečeva odigrala u tri seta, tako da sam bila dosta fizički potrošena, što se osjetilo u finalu. Nadam se da ću se vratiti u Banjaluku iduće godine i ostvariti bolji rezultat, odnosno osvojiti pehar - istakla je Takamura koja je prije dolaska u grad na Vrbasu držala 672. poziciju na WTA listi.

Čehinja je u finalu bila mnogo sigurnija dok ju je služio servis. Teniserka iz Japana držala se u prvom setu do rezultata 2:2, kada je Bajerlova napravila brejk i zatim osvojila devet gemova u nizu. Pri rezultatu 5:0 u drugom setu za Čehinju Takamura je napravila brejk, ali je novim brejkom Bajerlova stigla do titule.

Povećanje budžeta

Ove godine oboren je rekord po broju igračica u kvalifikacijama, što svjedoči o njegovom rastu, ali zbog promjena takmičenja pod okriljem WTA organizator planira da iduće godine poveća nagradni fond sa ovogodišnjih 15.000 na 25.000 američkih dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana