Završeno 16. izdanje banjalučkog čelendžera: Martereru titula za manje od sata

Milan Zubović
Završeno 16. izdanje banjalučkog čelendžera: Martereru titula za manje od sata

Banjaluka - Njemački teniser Maksimilijan Marterer pobjednik je 16. izdanja čelendžera u Banjaluci.

Jaka kiša, koja je juče ujutro padala i zbog koje je bio pomjeren početak meča, nije poremetila Marterera, koji je u finalnom susretu lako nadigrao Španca Karlosa Tabernera sa 6:1, 6:2 za samo 58 minuta igre. Nijemac je prvi put nastupio u gradu na Vrbasu u koji je stigao kao 125. igrač svijeta te je bio postavljen za trećeg nosioca. Na putu do titule bio je uspješniji od Kimera Kopejansa, Danila Petrovića, Zdenjeka Kolara i Andree Arnaboldija, koje je pobjeđivao u dva seta. Njemu će pripasti 80 bodova na ATP listi, kao i novčana nagrada od 6.400 evra. Ujedno, one j treći Nijemac koji je nastupio u finalu nakon Tomasa Berenda 2001. i Julijana Rajšetera 2009. godine.

Direktor turnira Lana Popović uručila je trajni pehar novom šampionu, a veliki prelazni pehar dobio je od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

- Hvala vam što se došli u velikom broju nakon velike kiše, koja je malo poremetila planove i bilo je lijepo igrati pred vama. Čestitam Karlosu na dobro odigranom turniru i pamtim ga sa jednog prošlogodišnjeg fjučersa te je vidljivo koliko je napredovao. Prvi put sam igrao u Banjaluci i osjećao sam se veoma ugodno. Presrećan sam što sam uspio da osvojim turnir. Nadam se da ću doći i naredne godine - izjavio je Marterer.

Poraženom Taberneru pehar je uručio direktor kompanije "Lanako" Nebojša Ninić.

- Čestitam Martereru na pobjedi. Bilo je ovo moje prvo finale jednog ATP čelendžera i nisam dobro odigrao, ali sam ipak zadovoljan. Hvala organizatoru koji se potrudio da sve bude perfektno organizovano - kazao je Taberner.

Hrvatski teniseri Marin i Tomislav Draganja slavili su u igri parova, pošto su pobijedili srpsku kombinaciju Danilo Petrović/Ilija Vučić sa 6:4, 6:2.

Obaveza prema Miši

Ovo je prvo izdanje čelendžera na kojem direktor turnira nije Milan Mišo Radaković, koji je preminuo februara ove godine.

- Na kraju smo 16. turnira i prošli smo dug put od 2001, kada smo počeli. Mišo nas je vodio tim putem, a sada kad on nije više tu imamo dužnost da nastavimo da idemo njegovim putem i ostanemo jedan od najboljih čelendžera u regiji. Obećavam da ćemo i dalje biti sa vama - izjavila je Popovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana