Завршено 16. издање бањалучког челенџера: Мартереру титула за мање од сата

Милан Зубовић
Завршено 16. издање бањалучког челенџера: Мартереру титула за мање од сата

Бањалука - Њемачки тенисер Максимилијан Мартерер побједник је 16. издања челенџера у Бањалуци.

Јака киша, која је јуче ујутро падала и због које је био помјерен почетак меча, није пореметила Мартерера, који је у финалном сусрету лако надиграо Шпанца Карлоса Табернера са 6:1, 6:2 за само 58 минута игре. Нијемац је први пут наступио у граду на Врбасу у који је стигао као 125. играч свијета те је био постављен за трећег носиоца. На путу до титуле био је успјешнији од Кимера Копејанса, Данила Петровића, Здењека Колара и Андрее Арнаболдија, које је побјеђивао у два сета. Њему ће припасти 80 бодова на АТП листи, као и новчана награда од 6.400 евра. Уједно, оне ј трећи Нијемац који је наступио у финалу након Томаса Беренда 2001. и Јулијана Рајшетера 2009. године.

Директор турнира Лана Поповић уручила је трајни пехар новом шампиону, а велики прелазни пехар добио је од градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.

- Хвала вам што се дошли у великом броју након велике кише, која је мало пореметила планове и било је лијепо играти пред вама. Честитам Карлосу на добро одиграном турниру и памтим га са једног прошлогодишњег фјучерса те је видљиво колико је напредовао. Први пут сам играо у Бањалуци и осјећао сам се веома угодно. Пресрећан сам што сам успио да освојим турнир. Надам се да ћу доћи и наредне године - изјавио је Мартерер.

Пораженом Табернеру пехар је уручио директор компаније "Ланако" Небојша Нинић.

- Честитам Мартереру на побједи. Било је ово моје прво финале једног АТП челенџера и нисам добро одиграо, али сам ипак задовољан. Хвала организатору који се потрудио да све буде перфектно организовано - казао је Табернер.

Хрватски тенисери Марин и Томислав Драгања славили су у игри парова, пошто су побиједили српску комбинацију Данило Петровић/Илија Вучић са 6:4, 6:2.

Обавеза према Миши

Ово је прво издање челенџера на којем директор турнира није Милан Мишо Радаковић, који је преминуо фебруара ове године.

- На крају смо 16. турнира и прошли смо дуг пут од 2001, када смо почели. Мишо нас је водио тим путем, а сада кад он није више ту имамо дужност да наставимо да идемо његовим путем и останемо један од најбољих челенџера у регији. Обећавам да ћемо и даље бити са вама - изјавила је Поповићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана