Završena smotra fudbalera rođenih 2000. godine: Pobjeda Vojvodine i prijateljstva

G.S.
Završena smotra fudbalera rođenih 2000. godine: Pobjeda Vojvodine i prijateljstva

Bijeljina - Pobjednik trećeg "Turnira prijateljstva" igranog u Etno-selu Stanišići je Vojvodina iz Novog Sada koja je u finalu golom Nemanje Krstića u 48. minutu savladava Rijeku sa 1:0.

Prethodno su Novosađani bili najbolji u grupi C, da bi potom u polufinalu poslije boljeg izvođenja penala srušili beogradsku Crvenu zvezdu sa 6:4 (u regularnom toku 1:1). Rijeka je bila bez premca u grupi D, da bi potom u polufinalu savladala Sarajevo poslije boljeg izvođenja penala sa 4:2 (1:1). Tako se Vojvodina zlatnim slovima upisala u istoriju ove smotre, koju su prije nje osvajali zagrebački Dinamo i Crvena zvezda.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mihajlo Nešković iz Vojvodine, dok je njegov saigrač Slobodan Tedić sa pet pogodaka najbolji strijelac. Najbolji golman je Ivor Pandur iz Rijeke koji je na pet utakmica primio samo dva gola, ne računaju one u polufinalnoj penal seriji.

Na ovogodišnjoj smotri pored četiri pomenute ekipe nastupili su još: Željezničar (Sarajevo), Sloboda (Tuzla), Velež (Mostar), Zagreb, Dinamo (Zagreb), Osijek, OFK Beograd d, Partizan, Budućnost (Podgorica), Sutjeska (Nikšić), Olimpija (Ljubljana) i Vardar (Skoplje). 

- Kao i mojim saigračima, na turniru mi je bilo odlično, pogotovo što smo osvojili pobednički pehar. Mislim da je ovo najvažniji turnir za nas rođene 2000. godine, kako zbog samog kvaliteta ekipa koje okuplja, tako i zbog druženja i upoznavanja. Sklopio sam mnoga poznanstva i prijateljstva, upoznao igrače iz Sarajeva, Dinama i drugih klubova, ostaćemo u kontaktu a možda sutra zajedno i zaigrati u nekom od klubova - istakao je mladi fudbaler Vojvodine Slobodan Tedić.

Sa njim se slaže i kapiten Dinama Tomislav Đumlijan.

- Bilo mi je zanimljivo sresti i upoznati vršnjake iz Zvezde, Vojvodine, kao i iz Rijeke. Nismo došli do finala, ali odavde nosimo vrijedna prijateljstva - naglasio je Đumlijan.

Mladi igrač Sarajeva prezadovoljan je utiscima sa turnira.

- Mislim da je ovo ne samo po nazivu, nego i po svemu onome što ga čini - od igre na terenu, preko druženja, zajedničkog slobodnog vremena, upoznavanja igrača iz drugih klubova - pravi turnir prijateljstva! Sve utakmice bile su odlične, pokazalo se umijeće, ali ono što se dešavalo nakon završetka utakmica je nešto što takođe nećemo zaboraviti što nosimo sa sobom - rekao je Salčin.

Kapiten Crvene zvezde Marko Janković bio je oduševljen.

- Rivalitet je samo na terenu, ali van terena je to maksimalno poštovanje i maksimalno druženje. S igračima iz Dinama sam se, na primjer, sprijateljio kao da se poznajemo 10 godina, pa s ekipom Sarajeva, Zagreba i ostalima… Drago nam je da je uz ovaj turnir i UNICEF kao jedna velika organizacija koja se brine o djeci širom svijeta - izjavio je Janković.

Pantelić

Sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić bio je ponosan što su mladi Novosađani stigli do pobjedničkog pehara.

- Vojvodina ima jednu od najboljih škola u regionu i to smo pobedom na ovom turniru i pokazali. Veoma sam zadovoljan što sam ponovo ovde, velika mi je čast da budem deo ovog turnira i ambijenta koji ovde vlada. Prošle godine sam takođe bio na finalu i samo mogu da ponovim da je ovo sjajno organizovan turnir, sa dosta kvalitetnih ekipa. Turnir jeste prijateljski, ali je rivalitet veliki i izražen, što svemu daje dodatnu težinu - rekao je Pantelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana