Завршена смотра фудбалера рођених 2000. године: Побједа Војводине и пријатељства

Г.С.
Завршена смотра фудбалера рођених 2000. године: Побједа Војводине и пријатељства

Бијељина - Побједник трећег "Турнира пријатељства" играног у Етно-селу Станишићи је Војводина из Новог Сада која је у финалу голом Немање Крстића у 48. минуту савладава Ријеку са 1:0.

Претходно су Новосађани били најбољи у групи Ц, да би потом у полуфиналу послије бољег извођења пенала срушили београдску Црвену звезду са 6:4 (у регуларном току 1:1). Ријека је била без премца у групи Д, да би потом у полуфиналу савладала Сарајево послије бољег извођења пенала са 4:2 (1:1). Тако се Војводина златним словима уписала у историју ове смотре, коју су прије ње освајали загребачки Динамо и Црвена звезда.

За најбољег играча турнира проглашен је Михајло Нешковић из Војводине, док је његов саиграч Слободан Тедић са пет погодака најбољи стријелац. Најбољи голман је Ивор Пандур из Ријеке који је на пет утакмица примио само два гола, не рачунају оне у полуфиналној пенал серији.

На овогодишњој смотри поред четири поменуте екипе наступили су још: Жељезничар (Сарајево), Слобода (Тузла), Вележ (Мостар), Загреб, Динамо (Загреб), Осијек, ОФК Београд д, Партизан, Будућност (Подгорица), Сутјеска (Никшић), Олимпија (Љубљана) и Вардар (Скопље). 

- Као и мојим саиграчима, на турниру ми је било одлично, поготово што смо освојили победнички пехар. Мислим да је ово најважнији турнир за нас рођене 2000. године, како због самог квалитета екипа које окупља, тако и због дружења и упознавања. Склопио сам многа познанства и пријатељства, упознао играче из Сарајева, Динама и других клубова, остаћемо у контакту а можда сутра заједно и заиграти у неком од клубова - истакао је млади фудбалер Војводине Слободан Тедић.

Са њим се слаже и капитен Динама Томислав Ђумлијан.

- Било ми је занимљиво срести и упознати вршњаке из Звезде, Војводине, као и из Ријеке. Нисмо дошли до финала, али одавде носимо вриједна пријатељства - нагласио је Ђумлијан.

Млади играч Сарајева презадовољан је утисцима са турнира.

- Мислим да је ово не само по називу, него и по свему ономе што га чини - од игре на терену, преко дружења, заједничког слободног времена, упознавања играча из других клубова - прави турнир пријатељства! Све утакмице биле су одличне, показало се умијеће, али оно што се дешавало након завршетка утакмица је нешто што такође нећемо заборавити што носимо са собом - рекао је Салчин.

Капитен Црвене звезде Марко Јанковић био је одушевљен.

- Ривалитет је само на терену, али ван терена је то максимално поштовање и максимално дружење. С играчима из Динама сам се, на примјер, спријатељио као да се познајемо 10 година, па с екипом Сарајева, Загреба и осталима… Драго нам је да је уз овај турнир и УНИЦЕФ као једна велика организација која се брине о дјеци широм свијета - изјавио је Јанковић.

Пантелић

Спортски директор Војводине Миодраг Пантелић био је поносан што су млади Новосађани стигли до побједничког пехара.

- Војводина има једну од најбољих школа у региону и то смо победом на овом турниру и показали. Веома сам задовољан што сам поново овде, велика ми је част да будем део овог турнира и амбијента који овде влада. Прошле године сам такође био на финалу и само могу да поновим да је ово сјајно организован турнир, са доста квалитетних екипа. Турнир јесте пријатељски, али је ривалитет велики и изражен, што свему даје додатну тежину - рекао је Пантелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана