Završen Međunarodni rukometni kamp “Nebojša Grahovac”: Zvijezde odale tajne klincima

Siniša Kotaraš
Završen Međunarodni rukometni kamp “Nebojša Grahovac”: Zvijezde odale tajne klincima

Jahorina - Rukometna akademije “Nebojša Grahovac” organizovala je ove godine, prvi put, sedmodnevni Međunarodni kamp, na kojem je učestvovalo 58 dječaka i djevojčica.

Sa klincima iz Francuske, Švedske, Norveške, Hrvatske, Srbije i BiH, na Jahorini su, osim sjajnog golmana, radili i njegovi nekadašnji saigrači, Đorđe Stevanović, Bakir Buljugija i Edhem Sirćo, te doktor rukometa, Sanja Bajgorić iz Mostara. Osim toga nekoliko treninga sa polaznicima su obavili Mario Blažević, Marko Panić, Vladimir Vranješ, Mirsad Terzić, selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman, te bivši reprezentativac Francuske Gregori Detre.

- Kamp je trajao sedam dana i dobili smo izuzetno pozitivne ocjene. Nastojali smo da polaznicima omogućimo nešto drugačiji pristup, pa smo imali mentalna predavanja, kao svojevrstan vid treninga, na kojima se govorilo o tome kako se treba pravilno motivisati za vrhunske rezultate, kako treba pravilno ući u utakmicu i slično. Uz to profesor Univerziteta u Tuzli Muris Đug održao je i predavanja o zdravoj ishrani, namijenjenoj isključivo sportistima, kao i o pravilnom radu u teretani za sve uzraste - istakao je Grahovac.

Nekadašnji čuvar mreže Prijedora i banjalučkog Borca, te reprezentativac BiH, sa ponosom ističe da su sama djeca veoma pozitivno ocijenila sve ono što su na Jahorini doživjela u prethodnih sedam dana.

- Dobili smo od samih polaznika zaista dobre ocjene, a kada je tako, onda sam još zadovoljniji. Nisam baš očekivao ovoliko, ali moram da kažem da su to moje kolege i prijatelji digli na jedan mnogo viši nivo. Želio bih i da zahvalim načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, koji nam je ustupio tamošnju dvoranu. Ono što mene posebno čini ponosnim je činjenica da već sada imamo nagovještaj da bi ovaj kamp naredne godine mogao da bude organizovan u dvije smjene. Već sada je interesovanje veliko, traže se informacije u vezi sa narednom godinom, što nama svima daje dodatni stimulans da nastavimo sa ovim radom - zaključio je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana