Završen 14. Međunarodni turnir “Fudbal frends” u Foči: Rijeci treći pehar u nizu

Radmila Đević
Završen 14. Međunarodni turnir “Fudbal frends” u Foči: Rijeci treći pehar u nizu

Foča - Igrači Rijeke trijumfovali su na 14. Međunarodnom omladinskom turniru “Fudbal frends” u Foči pošto su u finalnom susretu poslije boljeg izvođenja penala savladali Crvenu zvezdu sa 4:3 (1:1).

Tako su Riječani po treći put uzastopno osvojili trofej prijateljstva, a poveli su golom Ivana Kurbaše iz penala, da bi na 1:1 izjednačio je Lazar Popović u posljednjem minutu prvog poluvremena. U drugom dijelu rezultat se nije mijenjao, a u penal lutriji istakao se golman Riječana Marko Šušak koji je sa tri odbrane donio svom timu veliku radost.

- Protivnik je bio dobar, ali smo na kraju imali više sreće prilikom izvođenja penala. Mnogo smo srećni što smo postali prva ekipa sa tri titule na “Fudbal frendsu” - rekao je fudbaler Rijeke Filip Zrilić, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je njegov saigrač Marko Šušak, dok je sa šest pogodaka najbolji strijelac Ivan Bojović iz podgoričke Budućnosti.

- Vrlo napeto, penali su odlučili, smatram da su obje ekipe bile dobre - istakao je Šušak.

“Crveno-bijeli”, koji su mnogobrojnoj publici u Foči pružili borbeno finale, poručuju da se sa dobrom postavom vraćaju i dogodine.

- Rijeka je imala više sreće na penalima. Pružili smo maksimum, ali nismo imali sreće. Vraćamo se i dogodine, jer se ovdje osjećamo kao kod kuće - naglasio je trener Crvene zvezde Dejan Simić.

Idejni tvorac turnira i predsjednik istoimene beogradske Asocijacije Zoran Avramović, istakao je da je Foča još jednom položila ispit dobrog domaćina o čemu najbolje svjedoče učesnici koji očekuju poziv i na naredni festival fudbala.

- Odličan turnir, a već se posvećujemo narednom izdanju koje će ponovo donijeti novosti, nove timove, nove šanse tako da naredne godine posljednji vikend u julu bude u Evropi zabilježen kao veliki festival fudbala koji se održava u Foči - rekao je Avramović.

Treći je Maribor koji je savladao Sutjesku sa 2:0, peta Budućnost poslije pobjede nad sarajevskim Željezničarom od 5:0, a sedmi Vardar, koji je bio bolji od Kineza sa 6:1.

Pohvale

Pohvale organizatoru stigle su i iz redova Budućnosti, Vardara, Maribora, Željezničara, ali i iz kineskog Tjanđin Ćuenđena, koji je prva ekipa sa drugog kontinenta koja učestvuje na turniru prijateljstva u Foči.

- Došli smo sa željom da poboljšamo svoje fudbalske sposobnosti i znanja i da bolje upoznamo evropski fudbal. Ovdje smo lijepo dočekani i imali smo odlične uslove - rekao je predstavnik kineskog kluba Huan Hao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana