Vule Trivunović bez poraza napustio Gradski stadion: Bio sam kao muž u braku, izdali me prijatelji

Darko Pašagić
Vule Trivunović bez poraza napustio Gradski stadion: Bio sam kao muž u braku, izdali me prijatelji

Banjaluka - Sada već bivši trener Borca Vule Trivunović u petak je održao posljednji sastanak sa igračima, zahvalio im na saradnji i uz pokoju suzu s obje strane uzdignuta čela otišao sa Gradskog stadiona.

Zauvijek će ostati zapisano da kao trener Borca nije doživio poraz. Na 19 utakmica zabilježio je 17 pobjeda i samo dva remija uz gol-razliku 43:7.

- Bio sam u Borcu kao muž u braku. Uvijek sam posljednji saznavao šta se radi meni iza leđa - započeo je priču Trivunović.

Odlazak je najavio u četvrtak uveče kada je ušao na konferenciju za novinare poslije susreta sa Krupom. Tada je rekao da će poslije susreta sa Rudar Prijedorom otići sa kormila Banjalučana. Već tada je bilo jasno, a nekima i mnogo ranije da mnoge stvari na relaciji između Trivunovića i uprave ne štimaju i da je do rastanka neminovno moralo doći.

- Svjestan sam da sam previše emotivno i izrevoltirano reagovao, ali bio sam razočaran zbog toga što su me izdali prijatelji. Neću da ih imenujem, jer će se sami prepoznati - nastavio je Trivunović.

Najviše ga je pogodilo to što je njemu iza leđa pregovarano sa drugim trenerima.

- Dobio sam prije nekoliko dana platu za decembar 1.000 maraka, a ekonom u ovom klubu ima platu od 600. Izgleda da su se svi problemi rješavali preko mojih leđa. Svoje ime sam gradio 25 godina i to niko ne može da poništi. Ginuo sam za ovaj klub kao igrač, poginuo kao trener. Borac mi je uvijek bio na prvom mjestu i tako će biti zauvijek. Ovaj moj odlazak nije zbogom, već samo do viđenja. Ipak, mislim da neke stvari nisam zaslužio - istakao je Trivunović.

Rekao je da je ponosan što je sa Borcem postigao ove sezone sjajne rezultate.

- Želim da zahvalim, prije svega, upravi i igračima, kao i navijačima, koji su nam kao i uvijek bili podrška. Sa igračima sam imao odličnu saradnju, pogotovo sa onim starijima sa kojima sam nekada zajedno igrao. Ko god dođe na moje mjesto, želim mu da sa Borcem već naredne sezone obezbijedi mjesto u Evropi. Planovi u bliskoj budućnosti vezani su za odmor sa porodicom, koju sam posljednjih mjeseci zbog obaveza pomalo i zapostavio. Vrijeme radi za mene i sigurno je da ću ga još dosta posvetiti fudbalu. I dok god budem uz njega, braniću fudbal od ljudi koji misle da je žaba u lopti i da ona zbog toga skače - dodao je Trivunović.

Avdukić junak

Fudbaleri Borca pobjednici su 21. Kupa grada Banjaluke pošto su u finalnom susretu savladali Krupu na penale sa 5:4 (1:1). Odluka je pala poslije šest serija kaznenih udaraca, a zasluge za trijumf "crveno-plavih" pripadaju golmanu Asmiru Avdukiću koji je odbranio tri jedanaesterca. Bio je ovo deveti trijumf Borca u ovom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana